394
Ο διοικητής του τμήματος επιπλήττει τον Αναστάση για τις... ζωγραφιές του στις κλήσεις | YouTube

Αντιδρούν οι αστυνομικοί για το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 14:06
Ο διοικητής του τμήματος επιπλήττει τον Αναστάση για τις... ζωγραφιές του στις κλήσεις
|YouTube

Αντιδρούν οι αστυνομικοί για το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 14:06

Αρεσε στον κόσμο το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για την οδική ασφάλεια και το Πάσχα, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι όμως και στους ίδιους τους αστυνομικούς, που δεν είδαν με καλό μάτι τη διακωμώδησή τους και την επιστροφή στην εποχή του «Ηλία του 16ου».

Στο σποτάκι, που διαδραματίζεται στο χωριό Καρυά Αργολίδας, ένας «γραφικός» αστυνομικός μοιράζει κλήσεις και ο αυστηρός διοικητής του τον επιπλήττει, ενώ υπενθυμίζει στους οδηγούς τι πρέπει να προσέχουν ενόψει των μετακινήσεων του Πάσχα.

Ο Γιάννης Ζωγράφος, ηθοποιός που συµµετείχε αφιλοκερδώς στον ρόλο του «Αναστάση», πιστεύει ότι το βίντεο πέτυχε τον σκοπό του, αν «κατάφερε να κερδίσει το χαµόγελο του κόσµου. Θέλαµε να βγάλουµε µια καρικατούρα αστυνοµικού παλιάς εποχής, τύπου “Ηλία του 16ου”. Πιστεύω ότι το πετύχαµε, ότι ο κόσµος γέλασε, µε απώτερο σκοπό η Αστυνοµία να έρθει ακόµα πιο κοντά στον κόσµο. Το σποτ είχε έντονα στοιχεία αυτοσαρκασµού. Κάποιοι µπορεί να θεώρησαν ότι ήταν προσβλητικό, αλλά αυτό δεν ισχύει», εξηγεί στο «Εθνος».

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής του σποτ είναι ο Μιχαήλ ∆ηµήτριος, πολιτικός υπάλληλος της Αστυνοµίας, ο οποίος υποδύεται τον διοικητή. «Αποφάσισα να συµµετάσχω στο σποτ προκειµένου να µπορέσουµε να περάσουµε µε τρόπο ευφάνταστο ένα µήνυµα στον έλληνα οδηγό για την οδική ασφάλεια. Θέλουµε όλοι να περάσουν καλά στις γιορτές και να γυρίσουν ασφαλείς πίσω. Να µην τρέχουν στον δρόµο, να µην πίνουν και να κρατάνε αποστάσεις» σηµειώνει στο «Εθνος».

Αντίθετη άποψη έχουν όμως, οι ίδιοι οι αστυνομικοί: Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος, σε δήλωσή του ανέφερε ότι το σποτ «συκοφαντεί και λοιδορεί τον σύγχρονο έλληνα αστυνοµικό, ο οποίος εισέρχεται πλέον στις Αστυνοµικές Σχολές µέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων και µε υψηλότατες βάσεις. (…) Οι αστυνοµικοί εµφανίζονται ως αγράµµατοι και γραφικοί. Το ελάχιστο που µπορεί να γίνει είναι η άµεση απόσυρση του ντροπιαστικού σποτ».

Με την ΠΟΑΣΥ συμφωνεί το Ενωτικό Κίνηµα Αστυνοµικών της Αθήνας, το οποίο σε ανακοίνωσή του σηµειώνει: «Είναι κατανοητό και στον πιο ανίδεο ότι το συγκεκριµένο σποτ, καθώς και ο εµπνευστής του, αποσκοπούσαν στο να γίνει viral, αδιαφορώντας αν η εικόνα των συγκεκριµένων αστυνοµικών απέχει παρασάγγας από την πραγµατικότητα. Αστυνοµικοί που κάνουν κακή χρήση της γλώσσας και έχουν αλλόκοτη συµπεριφορά, εικόνες από το πολύ µακρινό παρελθόν. Αν το ενδιαφέρον σας είναι η εξάλειψη των τροχαίων ατυχηµάτων, τότε, αντί να σπαταλάτε χρήµατα σε αµφιβόλου πολιτισµικής ποιότητας παραγωγές, εν είδει επιθεώρησης, ενισχύστε τις υπηρεσίες Τροχαίας µε προσωπικό και µέσα».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...