222
Ο Νίκος Δένδιας χαμογελαστός ανταλλάσσει χειραψία με τον τούρκο πρεσβευτή Μπουράκ Οζούγκεργκιν | Τwitter/Υπουργείο Εξωτερικών @GreeceMFA

Διαδοχικές επαφές Δένδια με τον τούρκο πρεσβευτή και τον κύπριο ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 12:39
Ο Νίκος Δένδιας χαμογελαστός ανταλλάσσει χειραψία με τον τούρκο πρεσβευτή Μπουράκ Οζούγκεργκιν
|Τwitter/Υπουργείο Εξωτερικών @GreeceMFA

Διαδοχικές επαφές Δένδια με τον τούρκο πρεσβευτή και τον κύπριο ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 12:39

Λίγες ώρες πριν από γεύμα εργασίας που θα είχε με τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε στο υπουργείο τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σε μία συνάντηση που πάντως από το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως εθιμοτυπική.

Η συνάντηση Δένδια με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας έρχεται ένα 24ωρο μετά τις -μάλλον ειρωνικές- δηλώσεις του κ. Οζούγκεργκιν για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό ότι η Ελλάδα αδυνατεί να εφαρμόσει το σκέλος της συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία (περισσότερα εδώ).

Είχε προηγηθεί το διάβημα διαμαρτυρίας από τον έλληνα ΥΠΕΞ προς τον τούρκο πρεσβευτή για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και το μήνυμα προς την Αγκυρα να σταματήσει επιτέλους να συμπεριφέρεται ως κράτος-ταραξίας (εδώ).

Αργότερα, ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά το οποίο οι δύο άνδρες εστίασαν στον συντονισμό των προσπαθειών τους και την περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι κ.κ. Δένδιας και Χριστοδουλίδης είχαν την πρώτη τους συνάντηση υπό τις παρούσες ιδιότητές τους στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στις 15 Ιουλίου και βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό, υπό το πρίσμα και των επιθετικών και έκνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας.