239
Η υπουργός Τερέζα Τσένγκ πεσμένη στο έδαφος κατά την επίθεση που δέχτηκε | Chloe Leung via REUTERS

Διαδηλωτές προπηλάκισαν την υπουργό Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 10:55
Η υπουργός Τερέζα Τσένγκ πεσμένη στο έδαφος κατά την επίθεση που δέχτηκε
|Chloe Leung via REUTERS

Διαδηλωτές προπηλάκισαν την υπουργό Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 10:55

Στο στόχαστρο την υπουργό Δικαιοσύνης έβαλαν οι διαδηλωτές, προκαλώντας της «σοβαρές σωματικές βλάβες», την ώρα που οι ταραχές επιμένουν χωρίς ορατό τέλος.

Επρόκειτο για την πρώτη φορά που υπέστη επίθεση μέλος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι ταραχές εδώ και πέντε μήνες, χωρίς ορατό τέλος.

Την Πέμπτη, ένας «βίαιος όχλος», κατά επίσημη ανακοίνωση επιτέθηκε στην υπουργό Δικαιοσύνης Τερέζα Τσενγκ που βρισκόταν στο Λονδίνο.

Οι διαδηλωτές προπηλάκισαν την υπουργό, η οποία βρισκόταν στην βρετανική πρωτεύουσα για να προβάλλει τον ρόλο της περιοχής ως κέντρου επίλυσης διενέξεων και κλεισίματος συμφωνιών. Φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνος» και «ξεδιάντροπη», μετέδωσε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας 70 ετών υπέκυψε μετά τον τραυματισμό του από τούβλο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο άνδρας, που ήταν οδοκαθαριστής, πιστεύεται ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι την Τετάρτη. Η αστυνομία ανέφερε ότι χτυπήθηκε «από σκληρά αντικείμενα που εκτόξευαν οι κουκουλοφόροι ταραξίες» καθώς έκανε διάλειμμα από τη δουλειά του για το μεσημεριανό φαγητό.

Την Πέμπτη συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ φοιτητές έστηναν οδοφράγματα στις εισόδους των πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση διέψευσε πάντως τις φήμες ότι θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα και κτίρια, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών τμημάτων και τρένων, έριχναν σκουπίδια από γέφυρες στα αυτοκίνητα που περνούσαν από κάτω και βανδάλισαν εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, από 12 ως 83 ετών, έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...