249
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα: οι μάσκες στο οδόστρωμα για να ποδοπατηθούν ως άχρηστες... | George Vitsaras / SOOC/CreativeProtagon

Διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο κατά της μάσκας στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2020, 21:43
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα: οι μάσκες στο οδόστρωμα για να ποδοπατηθούν ως άχρηστες...
|George Vitsaras / SOOC/CreativeProtagon

Διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο κατά της μάσκας στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2020, 21:43

Το μοτίβο ήταν και πάλι το γνωστό: σταυροί, δεισιδαιμονίες, ελληνικές σημαίες, φωνές κατά των εμβολίων, άρνηση της επιστήμης — απλώς τώρα προστέθηκε και ο νέος «εχθρός», οι μάσκες στα σχολεία που θα ταλαιπωρούν τα ελληνόπουλα.

Ενα ετερόκλητο πλήθος με διάφορα συνθήματα —κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αλλά και κατά της κρεατοφαγίας ή ακόμα και κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου!— που συγκεντρώθηκε την ίδια ώρα σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας ακόμα και με απόσταση 500 χλμ, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαδήλωσε την Κυριακή.

Oλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας και κατά «των βάρβαρων μέτρων στα σχολεία». Το κάλεσμα ήταν για όλες τις μεγάλες πόλεις, και τουλάχιστον στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν.

Πορεία κατά των μασκών στα σχολεία και στη Θεσσαλονίκη (SOOC/Konstantinos Tsakalidis)

Οι διαδηλωτές κρατώντας, μεταξύ άλλων και ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά του, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χαρδαλιά και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη, δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα, ενώ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης υπήρξε αντίδραση για την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν, ποδοπάτησαν μάσκες και φυσικά δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...