Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι διευκρινίσεις επί των ανακοινωθέντων από τους αρμόδιους υπουργούς | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

ΔΕΘ: «Πακέτο» μέτρων 5,5 δισ. για τη στήριξη της κοινωνίας

Οκτώ παρεμβάσεις άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022, δώδεκα μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση, και ένα σχέδιο-τομή έξι σημείων που απαντά στο πρόβλημα της στέγης, κυρίως των νέων, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά το περίγραμμα των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης
Protagon Team

Παρέμβαση του κράτους για τη μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, ενώ εξήγγειλε και τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα διατεθεί φέτος (σε 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την περασμένη περίοδο). Το επίδομα θα αφορά σε 1.300.000 νοικοκυριά της χώρας, ενώ θα δίδεται διπλάσιο επίδομα σε όλους όσοι καταναλώσουν για πρώτη φορά εφέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός το ίδιο βράδυ, τα 21 έκτακτα και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα (τα πρώτα έως το τέλος του 2022 και τα δεύτερα από το 2023) κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ συνολικά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το ποσό η μηνιαία επιδότηση του ρεύματος. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται τα παρακάτω, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ:

Σε ό,τι αφορά στη δέσμη των μόνιμων μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τα εξής:

Πρόγραμμα 1,8 δισ. ευρώ για φθηνή στέγη σε νέους

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και ένα σχέδιο έξι σημείων για το μεγάλο πρόβλημα της στέγης, κυρίως των νέων, το οποίο αρχίζει να υλοποιείται αμέσως, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το πρόγραμμα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους με μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Συγκεκριμένα:

Σημειώνεται, δε, ότι την επομένη, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα στήριξης, ότι  «το πακέτο που εξαγγέλθηκε θα υλοποιηθεί στο ακέραιο» και ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της.