307
|

Δεσμευτική προσφορά CVC Capital στη ΜΙG για τη Vivartia και νέα για την Εθνική Ασφαλιστική

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 10:43

Δεσμευτική προσφορά CVC Capital στη ΜΙG για τη Vivartia και νέα για την Εθνική Ασφαλιστική

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 10:43

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia υπέβαλε στη Marfin Investment Group (MIG) η CVC Capital Partners – μιας από τις μεγαλύτερες private equity firms με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 105 δισ. δολ.

Η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς ανακοινώθηκε επίσημα από τη MIG στο Χρηματιστήριο, με τη σχετική ανακοίνωση να έχει ως εξής:

«Η MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (“MIG”) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC CAPITAL PARTNERS (“CVC”) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (“VIVARTIA”).

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρεία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η CVC Capital έχει εξαγοράσει μέσω της Hellenic Healthcare Group τα Νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan και Ιασώ General, έχοντας επενδύσει και στην πλατφόρμα Skroutz.gr.

Αν η προσφορά γίνει αποδεκτή, η CVC Capital θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ελληνική αγορά τροφίμων, όπου ο όμιλος Vivartia πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 650 εκατ. ευρώ [σ.σ. στον όμιλο ανήκουν η εταιρεία γαλακτος-γαλακτοκομικών (Δέλτα), κατεψυγμένων τροφίμων (Μπαρμπα-Στάθης, Ελληνική Ζύμη, Αλεσις), τροφοδοσίας (Olympic Catering, Hellenic Catering), αλυσίδων εστίασης και γρήγορου φαγητού (“Εβερεστ”, Goody’s), ζωοτροφών (Ευρωτροφές) κ.ά.].

Την Παρασκευή εξάλλου η CVC Capital Partners αναμενόταν να καταθέσει τη νέα δεσμευτική προσφορά της για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής – η οποία όπως εκτιμάται θα είναι χαμηλότερη από εκείνη που είχε καταθέσει το Μάρτιο (κατά πληροφορίες ήταν κάτω από 480 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...