302
Βρυξέλλες, 17 Φεβρουαρίου: ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλάει στα ευρωπαϊκά media | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Δένδιας: «Θα συνεισφέρει η Ελλάδα στο Λιβυκό»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 21:05
Βρυξέλλες, 17 Φεβρουαρίου: ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλάει στα ευρωπαϊκά media
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Δένδιας: «Θα συνεισφέρει η Ελλάδα στο Λιβυκό»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 21:05

Ιδιαίτερα ευτυχής δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επίλυση του Λιβυκού – στόχος της νέας προσπάθειας θα είναι η αποτελεσματική επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, από θαλάσσης και από αέρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη κριθεί αναγκαία.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην πρωινή συνάντηση που οργάνωσε ο ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Nτι Μάιο για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ΕΕ με χώρες των Βαλκανίων. Σε αυτό το μίτινγκ παρέστη και ο αλβανός πρωθυπουργός Eντι Ράμα: «Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)» έγραψε ο κ. Δένδιας και στο Twitter.

Λουίτζι Ντι Μάιο και Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες (Twitter)

Τέλος, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να παραστεί στην εκδήλωση των «Δωρητών» που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου. Στην εκδήλωση αυτή, όπως έκανε γνωστό, υπενθύμισε ότι κατ’ εντολή του πρωθυπουργού ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά τον σεισμό και ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στους Αλβανούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...