133
O Nίκος Δένδιας στο Gymnich του Βερολίνου ανάμεσα στον «οικοδεσπότη» Χάικο Μάας και τον Ζοζέπ Μπορέλ (δεξιά) | ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/photothek

Δένδιας στο Βερολίνο: Αναμένουμε τη λίστα κυρώσεων Μπορέλ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 10:51
O Nίκος Δένδιας στο Gymnich του Βερολίνου ανάμεσα στον «οικοδεσπότη» Χάικο Μάας και τον Ζοζέπ Μπορέλ (δεξιά)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/photothek

Δένδιας στο Βερολίνο: Αναμένουμε τη λίστα κυρώσεων Μπορέλ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 10:51

«Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε εξάλλου «απόλυτη αναγκαιότητα» τη λίστα κυρώσεων που αναμένεται να παρουσίασει στη συνεδρίαση ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ως μοχλό πίεσης προς τον Ερντογάν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Το θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Δένδιας, ενώ ερωτηθεί για  το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ομολόγων του στο Συμβούλιο για την Τουρκία, αρκέστηκε να πει:

«Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αξίες της Κοινότητας των Εθνών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...