149
Από τη συνάντηση Δένδια - Πάιατ την Παρασκευή | Τwitter/USAmbPyatt

Δένδιας με Πάιατ για Ουκρανία και σύμπραξη 3+1 στην Ανατ. Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 15:30
Από τη συνάντηση Δένδια - Πάιατ την Παρασκευή
|Τwitter/USAmbPyatt

Δένδιας με Πάιατ για Ουκρανία και σύμπραξη 3+1 στην Ανατ. Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 15:30

Η ουκρανική κρίση, η σύμπραξη 3+1 Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ και η ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του υπουργείου Εξωερικών, η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μεταξύ άλλων τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, την κατάσταση στην Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στη Μαριούπολη, θέματα πολυμερούς συνεργασίας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ανάρτησή του, ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στη χώρα μας έγραψε για τη συνάντησή του με τον υπουργό των Εξωτερικών:

«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την ηγεσία του υπουργού και την υποστήριξη της Ελλάδας για την κυριαρχία της Ουκρανίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τόνισα τη δέσμευσή μας για την ενεργειακή συνεργασία EastMed και την προώθηση των περιφερειακών εταιρικών σχέσεων μέσω του σχήματος 3+1». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...