282
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε σαφές μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών | INTIMEnews

Δένδιας για Συμφωνία Πρεσπών: Στον ΣΥΡΙΖΑ ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το ελλειμματικό erga omnes

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 18:48
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε σαφές μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
|INTIMEnews

Δένδιας για Συμφωνία Πρεσπών: Στον ΣΥΡΙΖΑ ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το ελλειμματικό erga omnes

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 18:48

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην αρένα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται να επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Χαρίτση, μετά την ανακοίνωση του Ζόραν Ζάεφ περί αδυναμίας υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών (εδώ).

Αντιπαρερχόμενος την εκβιαστική λογική του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή του ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους» που απορρέουν από την υπογραφή της Συμφωνίας.

«Ο κ. Ζάεφ εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά τα προβλήματα που περιέχει η Συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία γνωρίζαμε και είχαμε προειδοποιήσει γι΄ αυτά. Η συμφωνία έχει ήδη παράξει αποτελέσματα, και η Βόρεια Μακεδονία αποκομίζει οφέλη καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ. Στόχος μας είναι μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο να λύσουμε προβλήματα και να αμβλύνουμε αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Και προς τούτο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο υπουργός Εξωτερικών, καλώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση «να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της για ένα ελλειμματικό erga omnes, (σ.σ. την ισχύ της Συμφωνίας έναντι όλων) το οποίο συνεχίζει να προτάσσει μάλιστα ως επίτευγμα». 

Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση του πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκου Κοτζιά,  στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις πρώτες αντιδράσεις για τη δήλωση Ζάεφ.

Ο πρώην ΥΠΕΞ κάλεσε όσους επικρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών να τη διαβάσουν καλύτερα και να δουν τι προβλέπει σε περίπτωση έστω και μερικής υπαναχώρησης από την πλευρά των Σκοπίων (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...