400
Σε βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Τσίπρα προέβη ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών | INTIMEnews

Δένδιας: Φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης ημετέρων στον Ποινικό Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 15:24
Σε βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Τσίπρα προέβη ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών
|INTIMEnews

Δένδιας: Φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης ημετέρων στον Ποινικό Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 15:24

Καταπέλτης για τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, ήταν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, τόνισε, «σωφρονιστικό σύστημα αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν υπάρχει, είναι ιδεατό, απλώς φιλοξενούνται προσωρινά οι εγκληματίες, χάρη στους επάλληλους νόμους της κυβέρνησης, και μετά αποδίδονται στην κοινωνία επαναεκπαιδευμένοι για να εγκληματήσουν με πιο επιτυχημένο τρόπο».

Υπάρχει, σημείωσε, ο νόμος Παρασκευόπουλου – που επεκτάθηκε και ως νόμος Κοντονή – και μετά ήρθαν και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ώστε τελικά να ολοκληρωθεί αυτή η κατάσταση.

Στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα υπήρξαν τρεις Eπιτροπές σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα οι οποίες προετοίμασαν το νομοθέτημα, όμως το ποιος έβαλε αυτές τις διατάξεις και σε ποιον ανήκει η πατρότητα δεν το ξέρουμε, παρατήρησε ο κ. Δένδιας και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης  να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα.

«Την πολιτική ευθύνη την έχει αυτός που εισηγείται, οι καθηγητές οι οποίοι παρασκευάζουν ένα νομοθετικό κείμενο, δικαίωμά τους είναι σαν επιστήμονες να προτείνουν ό,τι θέλουν», συνέχισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο πρώην υπουργός, αφήνοντας υπόνοιες για επιλεκτική τροποποίηση της αρχικής πρότασης. Σε κάθε περίπτωση, είπε, αυτό η κυβέρνηση μπορεί να το αποδείξει, αν μας δείξουν τα πρακτικά.

Η ουσία είναι, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, ότι αυτοί οι δύο Κώδικες περίμεναν πάρα πολλά χρόνια, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή την τελευταία βδομάδα που παρατύπως συνεδρίαζε και με την αντιπολίτευση να απέχει. «Αν περίμεναν άλλες 30 μέρες θα συνέβαινε κάτι;» διερωτήθηκε με νόημα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή  της ΝΔ, η εσπευσμένη αυτή ψήφιση των αλλαγών αποδεικνύει ότι σκοπός της ήταν  να περάσουν αυτές οι διατάξεις που -όπως επεσήμανε- δεν αφορούν μόνο την τρομοκρατία, αλλά και τον βιασμό, και την εγκληματική οργάνωση. Και όλα αυτά, όπως σημείωσε, ενώ είναι υπόδικος για αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Κατά τα άλλα, σχολίασε, ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται τον φασισμό και τον ναζισμό.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις που αφορούν άλλα αδικήματα, όπως την ανθρωποκτονία εξ αμελείας, την οποία και ενέταξε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να απαλλάξει τους υπευθύνους για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. «Εχουμε να κάνουμε με διατάξεις οι οποίες αφορούν ημέτερους και αποτελούν ευθεία καταστρατήγηση του Συντάγματος, καθώς είναι φωτογραφικές», κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...