304
Ο Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν | Twitter

Δένδιας: Ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 22:52
Ο Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν
|Twitter

Δένδιας: Ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 22:52

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, είχε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος επισκέφθηκε το Αμπου Ντάμπι στο πλαίσιο της υπογραφείσας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Aμυνα.

Οπως είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών από την πρωτεύουσα των ΗΑΕ λίγο πριν από τη συνάντηση, πρόθεσή του ήταν να ενημερώσει τον ομόλογό του «για το τι αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο».

Ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιφύλαξε στον κ. Δένδια θερμή υποδοχή, όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ασχολήθηκαν διεξοδικά με το πρόσφατο επενδυτικό, οικονομικό φόρουμ που έγινε στην Αθήνα και που αφορούσε επενδύσεις των ΗΑΕ στην ελληνική οικονομία, καθώς επίσης και μια γενικότερη αξιολόγηση της γεωπολιτικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη Συρία, τη Λιβύη και το Σαχέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε τον ρόλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ευρύτερη περιοχή. «Τα ΗΑΕ έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ευρύτερη περιοχή και έχουν ήδη αποδείξει τον ρόλο τους σαν μια δυναμική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ινδία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας. Μετά τις συνομιλίες ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...