192
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αριστερά, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι | Twitter

Δένδιας: Εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 15:11
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αριστερά, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι
|Twitter

Δένδιας: Εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 15:11

Στις διαδοχικές επισκέψεις του στη Γαλλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάνοντας ανασκόπηση της πυκνής διπλωματικά εβδομάδας που πέρασε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων».

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο Παρίσι», σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Με τον γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων».

«Εξαιρετικής σημασίας ήταν και το ταξίδι στο Ισραήλ, κατά το οποίο συνόδευσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Γκάμπι Ασκενάζι», επισημαίνει και προσθέτει ότι «στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς».

Τέλος, σημειώνει ότι «στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...