201
IntimeNews | O Προκόπης Παυλόπουλος: θα μάθουμε τι θα κάνει «όταν έρθει το σχέδιο»

Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 19:23
IntimeNews
|O Προκόπης Παυλόπουλος: θα μάθουμε τι θα κάνει «όταν έρθει το σχέδιο»

Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 19:23

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει τελικά στην επιλογή νέας ηγεσίας του ανωτάτου δικαστηρίου παρά τις έντονες αντιδράσεις που δεν περιορίζονταν στην αντιπολίτευση (δείτε εδώ), φαίνεται πως βρίσκει απέναντί της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης παρά την αντίθετη εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτή του τη θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  _ λέγεται _αναμένεται να επιμείνει είτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προετοιμαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης φθάσει στην Προεδρία μέχρι τις 30 Ιουνίου (ημερομηνία της τυπικής συνταξιοδότησης της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου) είτε παραδοθεί μετά την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν από τις αναμενόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.

Οταν το διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτάτων δικαστικών που επελέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του να μην επικυρώσει τις αλλαγές στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αυτό συνάγεται από τη διαρροή «πηγών» από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σχετικά με την προεδρική απόφαση: «Οταν έρθει το σχέδιο, θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος» είπαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...