234
Ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία αρχείου) | Nick Paleologos / SOOC

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:12
Ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία αρχείου)
|Nick Paleologos / SOOC

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:12

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ελλήνων τραπεζιτών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να προκύψει κάτι από τις συζητήσεις για το νομικό πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από τις τράπεζες οι διευθύνοντες σύμβουλοι των συστημικών τραπεζών Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης και ο Θοδωρής Καλαντώνης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο.

Το Liberal.gr αναφέρει πως ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι ιδιαίτερα σκληρές καθώς η κυβέρνηση ποντάρει πολλά προεκλογικά στη διατήρηση ενός πλαισίου που θα δίνει την αίσθηση ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Κι όλα αυτά ενώ η παράταση που είχε δοθεί για το νόμο Κατσέλη λήγει στο τέλος του μήνα και πλέον τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η ετυμηγορία των Θεσμών, αφού τα ζητήματα των τραπεζών είναι πρώτα στη λίστα των προαπαιτούμενων για αν επιστραφούν τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις σημειώνουν ότι η πιθανότητα να βρεθεί συμβιβαστική λύση είναι αυξημένη, με το Πρώτο Θέμα να αναφέρει πως υπάρχει διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων και στις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...