259
| REUTERS/Albert Gea

Δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca o Μάριο Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 11:04
|REUTERS/Albert Gea

Δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca o Μάριο Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 11:04

Ήταν 30 Μαρτίου όταν ο Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, περίμενε υπομονετικά με τη σύζυγό του να εμβολιαστούν με το σκεύασμα των Οξφόρδης/AstraZeneca κατά της Covid-19. Και είναι τώρα που δηλώνει ότι το επαναληπτικό εμβόλιο δεν θα το κάνει με το ίδιο, αλλά θα προτιμήσει τη λεγόμενη «μεικτή μέθοδο».

Οπως ανέφερε ο 73ετής πολιτικός την Παρασκευή, η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca αλλά για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα του χορηγηθεί διαφορετικό σκεύασμα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που τη συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, όπου όμως η σύσταση είναι όσοι έλαβαν την πρώτη με το συγκεκριμένο σκεύασμα να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο.

Με βάση τις οδηγίες στην Ιταλία, οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους .

Ο Μάριο Ντράγκι θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι η προτεραιότητα, στην φάση αυτή, είναι να πεισθούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των εξήντα ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του covid 19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...