363
Στην Ελβετία θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση | REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Δεν θα γίνει τελικά στην Αθήνα η κλήρωση Champions και Europa League

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:25
Στην Ελβετία θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση
|REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Δεν θα γίνει τελικά στην Αθήνα η κλήρωση Champions και Europa League

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:25

Ηταν 17 Ιουνίου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήριζε την απόφαση της UEFA να γίνουν οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League καθώς και οι απονομές των βραβείων στους καλύτερους της σεζόν, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ως «ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού» (εδώ). Τελικά η εκδήλωση της UEFA δεν θα γίνει στην Αθήνα.

Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, το Ευρωπαϊκό Club Football Season Kick-Off για τη σεζόν 2020-2021 δεν θα γίνει στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά στη Νιόν της Ελβετίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις κληρώσεις των ομίλων του UEFA Champions League και του UEFA Europa League 2020-2021, καθώς και τα βραβεία στους καλύτερους παίκτες και προπονητές της σεζόν 2019/20.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρά την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από τις ελληνικές Αρχές, όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η δημόσια υγεία και ότι προς το παρόν δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους με επισκέπτες στην Αθήνα, καθώς θα παραβίαζε περιορισμούς δημόσιας υγείας και τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους».

»Η UEFA ευχαριστεί τις ελληνικές Aρχές και το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το εξαιρετικό έργο και τη δέσμευσή τους στον προγραμματισμό της εκδήλωσης. Η UEFA ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για ένα από τα μελλοντικά της γεγονότα τα επόμενα χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εκδηλώσεις στην έδρα της UEFA στο Νιόν, οι οποίες θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς εκπροσώπους των ομάδων ή μέσα ενημέρωσης, αλλά με νικητές βραβείων, ως εξής:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου – 19:00 (ώρα Ελλάδος)

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Champions League και τα βραβεία της σεζόν 2019-20 στη Νιόν της Ελβετίας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά παρόντων των βραβευμένων.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου – 13:00 (ώρα Ελλάδος)

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League και θα απονεμηθεί το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της περασμένης περιόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...