287
Ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας |

Δεν κρύβει την ντροπή του για τον Μπολσονάρο ο Πάολο Κοέλιο και ζητά συγγνώμη από τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 12:36
Ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας
|

Δεν κρύβει την ντροπή του για τον Μπολσονάρο ο Πάολο Κοέλιο και ζητά συγγνώμη από τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 12:36

«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη», ζήτησε από τον γαλλικό λαό, με βίντεο που ανέβασε στο Twitter, ο βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο μετά τις προσβολές που εξαπέλυσε εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία του Μπολσονάρο σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας», είπε στα γαλλικά ο Κοέλιο.

Ο συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1947 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο. Το μυθιστόρημά του «Ο Αλχημιστής» έχει πωλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.

«Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας μιλώντας για τους βραζιλιάνους ηγέτες.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς υπήρξε μια σφοδρή σύγκρουση εξ’αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρο και υπουργούς της κυβέρνησής του και τον Εμανουέλ Μακρόν για τις πυρκαγιές στην Αμαζονία και κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Προσβλητικές εκφράσεις του αρχηγού του κράτους της Βραζιλίας για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, έκαναν τον γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».

«Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύκτα (…) και σας ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε ο συγγραφέας.

«Αγγελιοφόρος της ειρήνης» του ΟΗΕ, ο Κοέλιο έχει ιδρύσει στο Ρίο το Ινστιτούτο με το όνομά του, το οποίο έχει αναλάβει να βοηθάει Βραζιλιάνους που είναι φτωχοί και υφίστανται διακρίσεις, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...