157
Η πιο «πανκ» χελώνα απειλείται με εξαφάνιση, καθώς η εντυπωσιακή της εμφάνιση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους μανιώδεις συλλέκτες παράξενων ζώων |

Δεν είναι κρίμα να εξαφανιστεί μια τέτοια φατσούλα;

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 16:54
Η πιο «πανκ» χελώνα απειλείται με εξαφάνιση, καθώς η εντυπωσιακή της εμφάνιση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους μανιώδεις συλλέκτες παράξενων ζώων
|

Δεν είναι κρίμα να εξαφανιστεί μια τέτοια φατσούλα;

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 16:54

Η χελώνα του ποταμού Μέρι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα του πλανήτη, αλλά και ένα από τα πιο απειλούμενα είδη ερπετών, σύμφωνα με την Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL).

Εχει μήκος 40 εκατοστών και συναντάται μόνο στον ποταμό Μέρι στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.  Ειδικά βράγχια βρίσκονται μέσα στα γεννητικά της όργανα και είναι αυτά που της επιτρέπουν να παραμείνει κάτω από το νερό ως και τρεις ημέρες.

Παρά την «πανκ» εμφάνισή της, αυτή την επιμελώς ατημέλητη μοϊκάνα που προέρχεται από κάθετες πτυχές φυκιών τα οποία αναπτύσσονται στο σώμα της, έχει υπάκουη φύση και καλόβολο χαρακτήρα-όπως τονίζει δημοσίευμα της Repubblica.

Αυτό την καθιστά ένα δημοφιλέστατο κατοικίδιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει από τους θαυμαστές-συλλέκτες της, οι οποίοι έχουν κάνει κατά καιρούς επιδρομές στις φωλιές του είδους της, ιδιαίτερα στις δεκαετίες 1960 και 1970.

Η αξιολάτρευτη αυτή χελώνα που έχει έκφραση απορημένου καρτούν, βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας των απειλούμενων ειδών ερπετών της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ZSL).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...