176
Οι δύο συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους | ΙΝΤΙΜΕnews

«Δεν είμαστε σφαχτάρια», διαμαρτυρήθηκε ο συλληφθείς στην οικία Σταμάτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 16:02
Οι δύο συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Δεν είμαστε σφαχτάρια», διαμαρτυρήθηκε ο συλληφθείς στην οικία Σταμάτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 16:02

Προθεσμία να απολογηθούν στην α’ ανακρίτρια τη Δευτέρα, ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 28 ετών, για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης (εδω) στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη.

Μέχρι τότε, αμφότεροι θα παραμείνουν υπό προσωρινή κράτηση.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ αδικήματα (απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, συμμορία).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την ταυτότητα των  δύο συλληφθέντων που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πρόκειται για έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν σπουδαστή σκηνοθεσίας.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Κατά την μεταγωγή τους στον εισαγγελέα, ο ένας -ο σπουδαστής- διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν: «Βάλτε τις χειροπέδες από μπροστά. Δεν είμαστε ζώα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, είστε ανθρωποφύλακες. Δεν είμαστε σφαχτάρια. Με έχετε 8 ώρες δεμένο. Πονάνε τα χέρια μου. Είμαστε εδώ για συγκεκριμένο λόγο. Δεν είμαστε ζώα».

Εξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο νεαρούς.