Ο έρωτας της καθηγήτριας με τον μαθητή έφτασε, τελικά, μέχρι το προεδρικό μέγαρο | REUTERS/Thibault Camus/Pool/File Photo
Επικαιρότητα

Συνέντευξη στο ELLE: «Δεν είμαι η Πρώτη Κυρία, είμαι η Μπριζίτ»

Η κυρία Μακρόν μίλησε στην πρώτη της ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την επιλογή της να παντρευτεί τον Εμανουέλ, τον ρόλο της δίπλα στον γάλλο πρόεδρο, τη δύναμη των γυναικών, αλλά και το μεγάλο -μοναδικό, κατά την ίδια- λάθος του ανδρός της...
Protagon Team

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, έδωσε -για πρώτη φορά- μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ELLE – θα κυκλοφορούσε την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Αυτό συνέβη με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του νέου γάλλου προέδρου.

Η Μπριζίτ Μακρόν, στη συνέντευξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια προσωπική εξομολόγηση, μίλησε για την αρχή της σχέσης της με τον νυν γάλλο πρόεδρο, όταν εκείνη ήταν καθηγήτρια, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών και εκείνος ήταν μαθητής της, Μια σχέση η οποία δεν μας είναι άγνωστη και για την οποία -ειδικά προεκλογικά- είχαν χυθεί τόνοι μελανιού, εκατομμύρια πλήκτρα σε πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν αποτυπώσει το ίδιο εμμονικό νόημα. Αντίστοιχα, η ίδια θεωρεί πως η ιστορία τους είναι «πολύ απλή» και προσθέτει αποστομωτικά: «Αν δεν είχα παντρευτεί τον Εμανουέλ, θα είχα χάσει όλη τη ζωή μου».

Βέβαια, χωρίς περιστροφές, όπως μετέδωσε η Telegraph, αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχει με τον σύζυγό της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο λάθος του Εμάνουελ ότι είναι πιο μικρός από εμένα».

Ποια είναι η καθημερινότητά της στο πλάι του; Μια διαρκής περιπέτεια. «Με τον Εμανουέλ είμαι τόσο συνηθισμένη να μου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, οπότε πάντα αναρωτιέμαι ποια θα είναι η επόμενη περιπέτεια. Και αυτό συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε η ίδια.

Κατά την Μπριζίτ, μόνο η Μελάνια πρέπει να θεωρείται «Πρώτη Κυρία» ( REUTERS/Martin Bureau/Pool/File Photo)

Οχι, λοιπόν, δεν διάγει μια ζωή ήρεμη, όπως της φανταζόμαστε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχασε μία φορά την ψυχραιμία της και εκείνη ήταν το βράδυ του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. «Πολλοί πίστευαν ότι μετά τον πρώτο γύρο πιστεύαμε ότι είχαμε κερδίσει. Λάθος. Ποτέ δεν το πιστεύαμε αυτό. Ειδικά επειδή εγώ δεν είμαι άτομο με προσμονές. Για μένα ένα πράγμα υπάρχει μόνο όταν έρθει – και όχι πριν».

Οι εκλογές τελείωσαν, ο σύζυγός της ήταν ο μεγάλος νικητής και, έτσι, έγινε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Η ίδια δεν συμφωνεί με αυτόν τον χαρακτηρισμό, αφού θεωρεί ότι αυτός ο τίτλος είναι βαθιά αμερικάνικος και δηλώνει ότι, «απλώς», είναι η σύζυγος του γάλλου προέδρου και κυρία του εαυτού της.

Ροκ καρέ, με τον τραγουδιστή των U2, Μπόνο (REUTERS/Philippe Wojazer)

Αναμενόμενο ήταν ότι δεν θα έμενε ασχολίαστος στην ίδια συνέντευξη και ο σάλος ο οποίος ξέσπασε για την υπόθεση του γραφείου της στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων – για το εν λόγω θέμα συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 300.000 υπογραφές πολιτών οι οποίοι διαφωνούσαν, μέσα σε τρεις εβδομάδες. Η Μπριζίτ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι όλες οι επαφές της θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ελιζέ, ώστε οι Γάλλοι να γνωρίζουν όλα όσα κάνει.

Το ζευγάρι στη σύνοδο G20 στο Αμβούργο, στις 7 Ιουλίου 2017 (REUTERS/Wolfgang Rattay/File)

«Οπως όλες οι σύζυγοι των γάλλων προέδρων πριν από εμένα, έτσι κι εγώ θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο που μου αναλογεί. Θα καθοριστεί -όχι από νόμο, αλλά από μια χάρτα διαφάνειας, που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν πληρώνομαι- ποιες είναι οι αποστολές μου. Στο site της προεδρίας να αναρτώνται τα ραντεβού και οι υποχρεώσεις μου, αφού αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι όλα πολύ “καθαρά”». Το μόνο σίγουρο, επίσης, είναι ότι η σύζυγος του γάλλου προέδρου διαθέτει τρεις συνεργάτες, δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σ’ αυτήν και μια γραμματέα. Σύμφωνα με το περιβάλλον της -όπως έχει ήδη διαρρεύσει, εντέχνως- θα μπορούσε να ασχοληθεί με υποθέσεις με κοινό στοιχείο την εκπαίδευση και τις ειδικές ανάγκες.

Ποτέ δεν μάθαμε τι της ψιθύρισε ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ (REUTERS/Charles Platiau/File Photo)

Η Τρονιέ, όπως είναι το επίθετό της, αλλά και ο σύζυγός της, πιστεύουν πολύ στη δύναμη και στις δυνατότητες των γυναικών. Φρονεί, μάλιστα, ότι «ο 21ος αιώνας θα είναι θηλυκός και πως οι γυναίκες είναι αυτές που μπορούν, ίσως, να βρουν διεξόδους σε αυτόν τον κόσμο».

Το εξώφυλλο του περιοδικού, στο οποίο έδωσε συνέντευξη

Πρόκειται για μια συνέντευξη η οποία εννοείται ότι θα συζητηθεί. Και, τελικά, έπειτα από όλα όσα η ίδια σημείωσε, πολλοί θα συνεχίσουν να εμμένουν ότι είναι 64 ετών και ο Μακρόν 39. Κάποιοι άλλοι, θα σταθούν στη εντυπωσιακή φωτογράφηση, με το αγαπημένο της τζιν παντελόνι και το λευκό σακάκι της, ενθυμούμενοι ότι με αυτά τα ρούχα υποδέχτηκε την τραγουδίστρια Ριάνα στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Μπριζίτ και Ριάνα, στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου (REUTERS/Benoit Tessier)

Το ότι δεν θέλει να θεωρείται Πρώτη Κυρία, όπως και τα υπόλοιπα τα οποία δήλωσε, ίσως να μην καταγραφούν ποτέ στο συλλογικό υποσυνείδητο, ενόσω βρίσκεται στο πλάι του προέδρου.
Αυτή, άλλωστε, δεν είναι και, εν πολλοίς, η μοίρα των Πρώτων Κυριών;