245
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατά την αποχώρησή του από το γραφείο της ανακρίτριας την Παρασκευή | INTIMEnews

Δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας ο Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 12:23
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατά την αποχώρησή του από το γραφείο της ανακρίτριας την Παρασκευή
|INTIMEnews

Δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας ο Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 12:23

Κατάθεση στην 1η ανακρίτρια Ανηλίκων, χωρίς ωστόσο να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, έδωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του στα Εξάρχεια την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων αυτούς που τον γρονθοκόπησαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Επέμεινε δε στις αιχμές για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, που -όπως είπε-  έσπευσε να αναφερθεί σε ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης πριν καν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε λίγο αργότερα την Παρασκευή ο 19χρονος που συνελήφθη ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε πριν από ένα 48ωρο και ο έτερος συλληφθείς (ο 17χρονος).

Εν τω μεταξύ, η  δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη την Πέμπτη για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην οδό Βαλτετσίου.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει, θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...