451
Μπορεί τα γατάκια από την ίδια γέννα να μοιάζουν, αλλά ποτέ δεν είναι ακριβώς τα ίδια | Sinogene

Δεν άντεξε τον πόνο και κλωνοποίησε τη γάτα του

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03
Μπορεί τα γατάκια από την ίδια γέννα να μοιάζουν, αλλά ποτέ δεν είναι ακριβώς τα ίδια
|Sinogene

Δεν άντεξε τον πόνο και κλωνοποίησε τη γάτα του

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03

Η Γκάρλικ ήταν νεκρή. Ο κύριος Χουάνγκ Γιου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Εθαψε με ευλάβεια το άψυχο σώμα της σε ένα πάρκο κοντά στο  σπίτι του. Λίγες ώρες αργότερα, ακόμη συντετριμμένος, ο 22χρονος επιχειρηματίας θυμήθηκε ένα άρθρο που είχε διαβάσει για κλωνοποίηση σκύλου στην Κίνα. «Λες να μπορούν να φέρουν την Γκάρλικ πίσω στη ζωή», σκέφτηκε;

«Στην καρδιά μου είναι αναντικατάστατη», λέει ο ίδιος στους New York Times. Ωστόσο, μόλις ανακάλεσε τη μέθοδο αντικατάστασης με την ίδια όμως γάτα, έσκαψε και ξέθαψε το νεκρό ζώο. Το έβαλε στο ψυγείο και περίμενε την αποστολή της εταιρείας Sinogene για να το παραλάβει.

Η υπηρεσίες που παρέχει στο ευρύ κοινό η εταιρεία Sinogene είναι κλωνοποιήσεις κατοικιδίων. Το κόστος για το αντίγραφο της Γκάρλικ ήταν 35.000 ευρώ και ο χρόνος που απαιτούνταν ήταν επτά μήνες. Μέχρι σήμερα η Sinogene είχε κλωνοποιήσει μόνο σκύλους, περίπου 40 τον αριθμό, και θα ήταν η πρώτη φορά που θα εφαρμόζονταν η μέθοδος σε γάτα. Κάτι που σημαίνει και εξέλιξη της εφαρμοσμένης έρευνας. Και οι επιστήμονες τα κατάφεραν.

Η επιστροφή

Ο Γιου, ακριβώς επτά μήνες αργότερα, ξαναβρήκε στο πρόσωπο ενός αξιολάτρευτου γκριζόασπρου νεογέννητου γατιού το βλέμμα της Γκάρλικ. «Μοιάζουν πάρα πολύ, είναι κατά 90% ίδια», είπε με ενθουσιασμό. Αυτό που ελπίζει τώρα, είναι εκτός από την εμφάνιση, η γάτα να έχει και ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Ο κλώνος της Γκάρλικ έχει ακριβώς τα ίδια σχέδια, αλλά λίγο πιο ανοιχτό χρώμα /Sinogene

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς συχνά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα για να «αναστήσουν» τον αγαπημένο σύντροφό τους. Η κλωνοποίηση ενός σκύλου στοιχίζει σήμερα 48.000 ευρώ, ενώ της γάτα γάτας 32.000 ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της Sinogene Μι Τζιντόνγκ είπε ότι παρά την τσουχτερή τιμή, οι πελάτες του δεν είναι όλοι τους ευκατάστατοι. «Πολλοί από αυτούς είναι νεαροί απόφοιτοι πανεπιστημίων. Οποιας ράτσας κι αν είναι τα ζώα, οι ιδιοκτήτες τους τα θεωρούν μέλος της οικογένειάς τους. Η κλωνοποίηση ζώων ανταποκρίνεται στην απαίτηση της νέας γενιάς για στοργή».

Σύμφωνα με μια έκθεση της επαγγελματικής οργάνωσης Pet Fair Asia και του ιστοτόπου Goumin.com, οι δαπάνες που σχετίζονται με τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς πέρσι έφτασαν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κλωνοποίηση ζώων είναι παράνομη σε πολλές χώρες όμως σε κάποιες επιτρέπεται, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Πέρυσι, η τραγουδίστρια Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποκάλυψε ότι κλωνοποίησε τον σκύλο της.

Instagram: Barbra Streisand
H τραγουδίστρια Μπάρμπρα Στρέιζαντ με τον κλώνο του σκύλου της /Instagram, Barbra Streisand

Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε ήταν το πρόβατο ντόλι στη Βρετανία, το 1996. Το 2005 ερευνητές από τη Νότια Κορέα κλωνοποίησαν σκύλο για πρώτη φορά. Το ίδρυμα ερευνών βιοτεχνολογίας Sooam της Σεούλ έχει ανακοινώσει ότι κλωνοποίησε 800 ζώα συντροφιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...