165
Ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 14:31
Ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 14:31

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έγινε δεκτός την Τετάρτη στο Βατικανό από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο.

Η συνάντηση, όπως τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες σχέσεις της Ελλάδας με το Βατικανό και η κοινή προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ακόμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Εντγκαρ Πένια Πάρα και με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και το Μεταναστευτικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει η Ελλάδα για τα δυτικά Βαλκάνια, η επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας στην περιοχή και σε χώρες όπως η Κροατία ήταν και εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Επιπλέον, την Τετάρτη ο κ. Δένδιας προγραμματίζεται να εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, το ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νότια Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...