175
|

Δεκτό κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 11:22

Δεκτό κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 11:22

Κατά πλειοψηφία δεκτό επί της αρχής έγινε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις («Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις»).

Στημ τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνοι της ΝΔ αν και σημείωσαν πως  το κόμμα τους «έχει τοποθετηθεί θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, θα κρατήσει συνολικά επιφύλαξη».

Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «υπέρ» της αρχής του νομοσχεδίου με το σκεπτικό ότι «έστω και ένα ευρώ να πάρει ένας αδύναμος πολίτης είναι θετική εξέλιξη». Παράλληλα όμως, υπογράμμισε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές προτάσεις και παρατηρήσεις προκειμένου να βελτιωθεί το νομοσχέδιο.

Η Χρυσή Αυγή εξέφρασε επιφυλάξεις για την Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» επί της αρχής του σχεδίου νόμου.

Το Ποτάμι δήλωσε ότι ψηφίζει επί της αρχής, διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις για πολλές πλευρές και για πελατειακού τύπου διατάξεις του νομοσχεδίου.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ενωση Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...