212
Τα κεντρικά γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα | INTIMEnews

Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:29
Τα κεντρικά γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα
|INTIMEnews

Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:29

Δεκαπέντε μεγαλοστελέχη της Novartis σε Ελλάδα και εξωτερικό, την περίοδο 2008-12 καλεί ως υπόπτους για κακούργημα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Στον απόηχο των καταγγελιών που διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο για χειρισμούς στην υπόθεση και πολιτική στόχευση από εισαγγελείς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη συνεχίζει τις έρευνες για μη πολιτικά πρόσωπα και προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για διακίνηση μαύρου χρήματος, δηλαδή πιθανές δωροδοκίες σε γιατρούς.

Για αυτό το αδίκημα λοιπόν έστειλαν κλήσεις υπόπτων σε 15 στελέχη που προέρχονται τόσο από τη μητρική εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας, εδώ στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες

Οι 15 κληθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να λάβουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί ακόμα σε κατάθεση ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής των παράνομων πληρωμών, ο πρώην πανίσχυρος άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώ ο ίδιος με δηλώσεις-τοποθετήσεις του έχει αρνηθεί την ύπαρξη «μαύρου ταμείου» στην εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...