163
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση μαθητών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα | FLEX

Δέκα υποτροφίες από την αμερικανική πρεσβεία για πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 11:11
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση μαθητών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα
|FLEX

Δέκα υποτροφίες από την αμερικανική πρεσβεία για πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 11:11

Ελληνες μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα φιλοξενηθούν για έναν χρόνο από αμερικανικές οικογένειες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών «FLEX», που περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα υποστηρίζει το FLEX (Future Leaders Exchange) και προσφέρει 10 υποτροφίες σε μαθητές/τριες της τρίτης Γυμνασίου και της πρώτης Λυκείου (ημερομηνία γέννησης από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004).

Οι μαθητές θα επιλεγούν μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, για να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο για ένα χρόνο,  φιλοξενούμενοι από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής.

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία αυτής της εκπαιδευτικής ανταλλαγής.

Το πρόγραμμα FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και υλοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που από το 1974 αποσκοπεί στην κατανόηση μεταξύ των λαών, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης.

Αίτηση μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω Ιντερνετ, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...