280
Ο 17χρονος καταδικασθείς Γιούνας Ιμτισάλ | Ελληνική Αστυνομία

Δέκα χρόνια φυλακή στον (αμετανόητο) 17χρονο για τον φόνο του Νικόλα στου Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 18:39
Ο 17χρονος καταδικασθείς Γιούνας Ιμτισάλ
|Ελληνική Αστυνομία

Δέκα χρόνια φυλακή στον (αμετανόητο) 17χρονο για τον φόνο του Νικόλα στου Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 18:39

Σε κάθειρξη δέκα ετών (την ανώτατη που προβλέπεται για ανηλίκους), χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ο 17χρονος Πακιστανός, Γιούνας Ιμτισάλ, για τον φόνο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στου Φιλοπάππου.

Ο ανήλικος Πακιστανός εμφανίστηκε αμετανόητος ενώπιον του δικαστηρίου και παρά τις προτροπές της προέδρου, αρνήθηκε με επιμονή να ζητήσει συγνώμη για το έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο 17χρονος ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι σκοπός των τριών προφυλακισθέντων για το φονικό επεισόδιο της 15ης Αυγούστου 2018, ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.

Κατά πληροροφορίες μάλιστα, φέρεται να είπε ότι τη στιγμή της μοιραίας πτώσης του 25χρονου Νικόλα στα βράχια του Φιλοπάππου, εκείνος έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του άτυχου φοιτητή.

Η επίμονη άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη, εξόργισε ακόμα και τον πακιστανό διερμηνέα, ο οποίος κατά δήλωσή του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, τον συμβούλευε να πει έστω και την ύστατη στιγμή μία συγγνώμη. «Για το λόγο αυτό σταμάτησα να του μεταφράζω», δήλωσε αγανακτισμένος στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της διαδικασίας.

Την οργή τους για την αμετανόητη στάση του Πακιστανού δεν μπορούσαν να κρύψουν ούτε οι γονείς του Νικόλα που βρέθηκαν στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης που προβλέπεται για ανήλικο κατηγορούμενο, χωρίς δικαίωμα αναστολής στην έφεση

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και δυο Γερμανίδες, οι οποίες είχαν πέσει θύματα ληστείας από τους τρεις αλλοδαπούς. Αμφότερες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα αποκλειστικά για τη δίκη.

Στις καταθέσεις τους περιέγραψαν αναλυτικά τη βιαιότητα και την σκληρότητα που είχαν επιδείξει οι τρεις ληστές.

Η μία από τις δύο κοπέλες είχε καταφέρει να τους φωτογραφίσει και χάρη στη φωτογραφία αυτή μπόρεσε να τους αναγωρίσει η φίλη του αδικοχαμένου Νικόλα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...