387
| Shutterstock

ΔΕΗ myEnergyHeatPump: «Παράθυρο» στο ενεργειακό μέλλον

Avatar Advertorial 8 Νοεμβρίου 2022, 11:45
|Shutterstock

ΔΕΗ myEnergyHeatPump: «Παράθυρο» στο ενεργειακό μέλλον

Avatar Advertorial 8 Νοεμβρίου 2022, 11:45

Οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, σε συνδυασμό με την ανάγκη για έναν πιο «πράσινο» και οικολογικό τρόπο ζωής, μας ωθούν να υιοθετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ΔΕΗ, ως πρωτοπόρος στην παραγωγή ενέργειας αλλά και στην πράσινη μετάβαση του κλάδου, προτείνει στα νοικοκυριά τις αντλίες Θερμότητας που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης κάθε τύπου κατοικίας. Η λύση αυτή αποτελεί μια μακροχρόνια επένδυση με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.

Μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε κάθε τύπο σπιτιού σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια και να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθώς και με σώματα Fan Coils, όπως επίσης μπορεί να έχει εφαρμογή σε κεντρικά συστήματα θέρμανσης.

Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακό θερμοσίφωνα ελαχιστοποιώντας το κόστος για ζεστό νερό χρήσης καθώς και με φωτοβολταϊκά συστήματα, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αντλίες θερμότητας είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, η αντλία έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.

Επιπλέον, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι γαιάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγεται από ένα μίγμα καυσίμων, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι ενδεικτικό ότι το 2021 το 41,5%  της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράχθηκε το 2011 από ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ κατανοώντας την ανάγκη για βιώσιμες και εξατομικευμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους προσφέρει το ΔΕΗ myEnergy HeatPump που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση μαζί με εξειδικευμένη συμβουλευτική.

Μάλιστα πριμοδοτεί με 500 ευρώ την αγορά αντλίας θερμότητας που είναι συνδεδεμένη με το Green Pass της επιχείρησης και αποτελεί μια πρόσθετη υπηρεσία αγοράς ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο https://heatpumps.dei.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον τύπο αντλίας θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε σπιτιού καθώς και τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την εγκατάστασή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...