197
Το Συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος |

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η συμφωνία με τη RWE – επενδύσεις άνω του €1 δισ. σε φωτοβολταϊκά πάρκα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:25
Το Συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος
|

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η συμφωνία με τη RWE – επενδύσεις άνω του €1 δισ. σε φωτοβολταϊκά πάρκα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:25

Με στόχο επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα, ξεκινά εντός του έτους η κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης, τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα (JVCo) θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

To Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής της Eπιχείρησης, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables GmbH, εγκρίθηκε την Τρίτη από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Το Συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τη ΔΕΗ, στόχος είναι η εκκίνηση της δραστηριότητας της κοινής εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο.

Το ύψος των επενδύσεων την επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται η δημιουργία πάνω από 1000 θέσεων εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής των έργων.

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει και υλοποιεί κατ αρχήν συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις για την από κοινού ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι η ισχύς των ΑΠΕ της επιχείρησης θα φθάσει το 2023 στο 1,5 γιγαβάτ, η πλειονότητα των οποίων θα είναι φωτοβολταϊκά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...