163
Πολίτες στο Αλμποργκ της Δανίας περιμένουν στην ουρά για τεστ | EPA/HENNING BAGGER

Δανία: Αριθμός-ρεκόρ στα κρούσματα, αλλά χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 19:19
Πολίτες στο Αλμποργκ της Δανίας περιμένουν στην ουρά για τεστ
|EPA/HENNING BAGGER

Δανία: Αριθμός-ρεκόρ στα κρούσματα, αλλά χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 19:19

Η Δανία κατέγραψε τη Δευτέρα αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού, την ώρα που οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, τον υψηλότερο σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, οι υγειονομικές αρχές είχαν αναφέρει νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο ότι η κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν στην αρχή και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους εκτός της Covid-19.

Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορονοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.

Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων με την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των πάρκων ψυχαγωγίας και των βοτανικών κήπων και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News