258
| Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

CΟSCO και Ετος Πολιτισμού & Τουρισμού Ελλάδος-Κίνας 2021-22 στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον κινέζο ΥΠΕΞ 

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 11:31
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

CΟSCO και Ετος Πολιτισμού & Τουρισμού Ελλάδος-Κίνας 2021-22 στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον κινέζο ΥΠΕΞ 

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 11:31

Τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και διεθνών ζητημάτων. Εξετάστηκαν ακόμη οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε συνέχεια της κύρωσης από τη Βουλή της συμφωνίας για παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Shipping.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι πολιτιστικές σχέσεις στο πλαίσιο του Ετους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος – Κίνας 2021-22.

«Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2022 είναι και έτος Ολυμπιακών Αγώνων, θέλουμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην οργάνωσή τους. Το Σεπτέμβριο έγιναν στην Αρχαία Αγορά τα εγκαίνια του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος – Κίνας 2021 – 2022, κάτι που επιβεβαιώνει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των κρατών μας. Προσδοκούμε και στον τομέα αυτό να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μαξίμου.

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας αναπτύσσονται πολύ ομαλά. Οι δύο λαοί μας έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ τους. Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να συζητήσουμε με τους Έλληνες φίλους την μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», σημείωσε από την πλευρά του ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News