145
Ο Γουίλιαμ Μπερνς στο βήμα, στα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν | REUTERS/Kevin Lamarque

CIA: Το ερώτημα δεν είναι αν εισβάλει η Κίνα στην Ταϊβάν, αλλά πότε

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 10:24
Ο Γουίλιαμ Μπερνς στο βήμα, στα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν
|REUTERS/Kevin Lamarque

CIA: Το ερώτημα δεν είναι αν εισβάλει η Κίνα στην Ταϊβάν, αλλά πότε

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 10:24

Η Κίνα παίρνει «μαθήματα» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να επιτεθεί κατά της Ταϊβάν, δήλωσε ο επικεφαλής της CIA.

Απευθυνόμενος σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Ασπεν του Κολοράντο, ο Γουίλιαμ Μπερνς είπε ότι θεωρεί πως δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η κινεζική ηγεσία ενδέχεται να καταφύγει στη βία για τον έλεγχο της Ταϊβάν, αλλά για το «πώς και πότε θα το κάνει».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπερνς εκτίμησε πως περίπου 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών κάνουν λόγο για περίπου 15.000 νεκρούς και ίσως τριπλάσιους τραυματίες. Επομένως, πρόκειται για αρκετά σημαντικές απώλειες» για τον ρωσικό στρατό, ανέφερε ο αρχηγός της CIA.

«Και οι Ουκρανοί έχουν υποστεί επίσης απώλειες, ίσως λίγο λιγότερες. Αλλά, ξέρετε, πρόκειται για σημαντικές απώλειες», συμπλήρωσε ο Μπερνς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...