264
Ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ και η φανέλα του που αναγράφει «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» | Reuters

Bundesliga: Καμία τιμωρία για τους παίκτες που έστειλαν μηνύματα για τον Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 19:35
Ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ και η φανέλα του που αναγράφει «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ»
|Reuters

Bundesliga: Καμία τιμωρία για τους παίκτες που έστειλαν μηνύματα για τον Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 19:35

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις σόκαρε τον πλανήτη και προκάλεσε κλυδωνισμούς μέχρι και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πολλοί παίκτες ήταν εκείνοι που θέλησαν να εκφράσουν την οργή τους και την διαμαρτυρία τους για το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Στην Bundesliga μάλιστα υπήρχαν τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σκόραραν το περαμένο Σαββατοκύριακο και θέλησαν να πανηγυρίσουν το γκολ τους με μηνύματα για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού.

Αυτοί ήταν οι Τζέιντον Σάντσο, Ασράφ Χακίμι, Μάρκους Τουράμ και Γουέστον ΜακΚένι, με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυματα κατά των φυλετικών αδικιών και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά από γκολ τους.

Η απειλή της τιμωρίας επικρεμόταν σαν Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους (ειδικά σε έναν χώρο όπως το ποδόσφαιρο που θεωρείται… No politica, δηλαδή δεν αποδέχεται τα μηνύματα πολιτικής συμπαράστασης ή αποδοκιμασίας), αλλά τελικά η πειθαρχική επιτροπή της Bundesliga ποφάσισε να μην λάβει μέτρα σε βάρος όσων «ζήτησαν δικαιοσύνη» για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ετσι, οι άσοι των Σάλκε, Γκλάμπαχ και Ντόρτμουντ κατάφεραν να ξεπεράσουν την όλη κατάσταση… αβρόχοις ποσί, με την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) μάλιστα να εκδίδει ανακοίνωση και να ξεκαθαρίζει πως δεν θα λάβει το παραμικρό πειθαρχικό μέτρο κατά των τεσσάρων παικτών ενώ το ίδιο θα ισχύσει σε όποιον από εδώ και πέρα θελήσει να στείλει αντι-ρατσιστικό μήνυμα με αφορμή το θάνατο του Φλόιντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...