235
Το αεροσκάφος με το πολύτιμο φορτίο που έφτασε στη Βρετανία | Twitter

Μπρόκολα και μαρούλια μετέφερε η Lufthansa στην αποκλεισμένη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 22:07
Το αεροσκάφος με το πολύτιμο φορτίο που έφτασε στη Βρετανία
|Twitter

Μπρόκολα και μαρούλια μετέφερε η Lufthansa στην αποκλεισμένη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 22:07

Τα προβλήματα που επέφερε ο συνδυασμός του Brexit και του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού συνεχίζονται στη Βρετανία, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από πολλές χώρες, που έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις.

Λόγω του φόβου για ελλείψεις σε τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα, η Lufthansa ναύλωσε ένα ειδικό φορτηγό αεροσκάφος και μετέφερε 80 τόνους οπωροκηπευτικών στη Βρετανία.

«Στέλνουμε το Boeing B777 μας στο Ντόνκαστερ. Μέσα στο αεροσκάφος: 80 τόνοι φρούτων και λαχανικών», ανέφερε η γερμανική αεροπορική εταιρεία στο Twitter.

Τα προϊόντα, αποθηκευμένα στην Φρανκφούρτη, κινδύνευαν να «σαπίσουν» και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να τα μεταφέρει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Lufthansa Cargo.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο που ναυλώθηκε από την εταιρεία μετέφερε κουνουπίδια, μπρόκολα, φράουλες, μαρούλια και εσπεριδοειδή, που προορίζονται για τα βρετανικά σουπερμάρκετ.

«Η Lufthansa εξετάζει την πιθανότητα να προσφέρει επιπλέον ειδικές πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η εταιρεία.

Τα φρούτα και λαχανικά φορτώνονται στο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας

Η αναστολή των πτήσεων εμποδίζει τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ της  Βρετανίας και ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα, χιλιάδες φορτηγά βρίσκονταν εγκλωβισμένα έως και την Πέμπτη στο λιμάνι του Ντόβερ, καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της για 48 ώρες τη Δευτέρα. Την Τετάρτη, σημειώθηκαν και επεισόδια ανάμεσα σε αγανακτισμένους οδηγούς και αστυνομικούς.

Παρά τη χαλάρωση των μέτρων, η συμφόρηση στο βρετανικό λιμάνι αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες και παραμένουν οι φόβοι για τον ανεφοδιασμό της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...