168
Η έκταση που εκκενώθηκε στο Μπρίντιζι | Twitter

Μπρίντιζι: Απομάκρυναν 54.000 κατοίκους για να εξουδετερώσουν βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 12:35
Η έκταση που εκκενώθηκε στο Μπρίντιζι
|Twitter

Μπρίντιζι: Απομάκρυναν 54.000 κατοίκους για να εξουδετερώσουν βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 12:35

Περίπου 54.000 άνθρωποι, απομακρύνθηκαν την Κυριακή από το Μπρίντιζι στη νότια Ιταλία για να εξουδετερωθεί βρετανική βόμβα, που χρονολογείται πιθανότατα από το 1941, στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιχείρηση του είδους που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου.

Η βόμβα, μήκους ενός μέτρου και βάρους άνω των 200 κιλών, ανακαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης σε μια κινηματογραφική αίθουσα και υπέστη βλάβη από ένα μηχάνημα του εργοταξίου, καθιστώντας ακόμη περισσότερο λεπτή την επιχείρηση για την εξουδετέρωσή της.

Gli artificieri hanno determinato le operazioni. La bomba è stata disinnescata. La chiave a razzo come nelle procedure ha provocato una piccola esplosione

Geplaatst door Brindisi Oggi op Zondag 15 december 2019

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα άνω του 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα, ενώ σε ακτίνα 500 μέτρων διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου. Στη διάρκεια των εργασιών των πυροτεχνουργών διακόπηκαν επίσης η εναέρια κυκλοφορία καθώς και η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων στην περιοχή.

Περισσότερα από 1.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 250 εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η εκκένωση άνω του μισού πληθυσμού της πόλης των περίπου 87.000 κατοίκων, ξεκίνησε το Σάββατο, με τη μεταφορά των 217 κρατουμένων της τοπικής φυλακής σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...