264
Ο Μπόρις Τζόνσον σιγά σίγά αρχίζει να αισθάνεται άβολα... | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Brexit: Εχασε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 18:17
Ο Μπόρις Τζόνσον σιγά σίγά αρχίζει να αισθάνεται άβολα...
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Brexit: Εχασε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 18:17

Έχασε ο Μπόρις Τζόνσον την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης.

Ο μέχρι τώρα βουλευτής των Συντηρητικών Φίλιπ Λι εγκατέλειψε το κόμμα και εντάσσεται στους Φιλελεύθερους και πλέον ο βρετανός πρωθυπουργός ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

Ο Λι συγκαταλεγόταν μεταξύ των «ανταρτών» των Τόρηδων, που διαφωνούσαν ρητά με το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Ο πρώην υπουργός μπήκε στη Βουλή των Κοινοτήτων και κάθισε δίπλα στον Τζο Σουίνσον των Φιλελευθέρων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την μετακίνησή του.

Η επιστολή του Φίλιπ Λι στον πρόεδρο της Βουλής:

«Η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει με επιθετικό τρόπο ένα Brexit με επιβλαβείς (συνέπειες). Θέτει σε κίνδυνο ζωές (…) και απειλεί με αδικαιολόγητο τρόπο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο βουλευτής στην επιστολή του, προσθέτοντας:

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου και τα συμφέροντα της χώρας ως μέλος του κοινοβουλίου με τους Συντηρητικούς».

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε: «Δεν θέλουμε εκλογές, θέλουμε συμφωνία για το Brexit».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...