199
Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή | REUTERS

Brexit: Δεν συμφώνησαν Τζόνσον – Κόρμπιν για το χρονοδιάγραμμα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 16:16
Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή
|REUTERS

Brexit: Δεν συμφώνησαν Τζόνσον – Κόρμπιν για το χρονοδιάγραμμα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 16:16

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Γουέστμινστερ ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρουσία συμβούλων τους, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα με το οποίο να προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος δήλωσε: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε την πρόταση του Εργατικού κόμματος στον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα συζήτησης, ελέγχου και αλλαγών στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης και επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών όταν απομακρυνθεί η απειλή μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία».

Ωστόσο, πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσαν: «Ο Κόρμπιν κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πολιτική εκτός από περισσότερες καθυστερήσεις και να περάσει το 2020 με δημοψηφίσματα».

Σε συνέντευξή του, ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης των Εργατικών, Ρίτσαρντ Μπέργκον, δήλωσε ότι για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης θα χρειαζόταν συζήτηση «μίας ή δύο εβδομάδων» και όχι μηνών.

«Δεν πιστεύω ότι απαιτούνται τρεις μήνες για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Θα έλεγα ότι είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά δεν εξαρτάται από μένα να το αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχε δρομολογηθεί (ο κοινοβουλευτικός χρόνος) δεν ήταν αρκετό» είπε σε δηλώσεις του στο BBC.