258
Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο σημείο της επίθεσης | REUTERS

Νεαρός Τυνήσιος ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 15:30
Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS

Νεαρός Τυνήσιος ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 15:30

Ο δράστης του μακελειού στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας υποστήριξε ότι έδρασε μόνος του. Μάλιστα ό,τι δήλωσε το είπε στη γαλλική γλώσσα. Ωστόσο δεν είναι Γάλλος αλλά βορειοαφρικανός Αραβας, από την Τυνησία. Τουλάχιστον αυτή η εκδοχή διέρρευσε στον Τύπο από γαλλική κρατική πηγή.

Ο ίδιος ο μακελάρης είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι λέγεται Μπραχίμ. Νωρίτερα αυτός είχε αποκεφαλίσει μία 70χρονη γυναίκα και είχε μαχαιρώσει θανάσιμα άλλους δύο, τον νεωκόρο και μία ακόμη γυναίκα που τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, τη στιγμή της σύλληψής του συνέχιζε να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπαρ», «πράγμα που δεν αφήνει αμφιβολία για τα κίνητρά του» όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Στην πορεία των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για έναν νεαρό, 21 ετών, Τυνήσιο, που έφθασε στη Γαλλία μέσω Ιταλίας, αφού ο ίδιος και άλλοι Αφρικανοί είχαν διασωθεί στα ανοιχτά της Σικελίας, κοντά στο νησί Λαμπεντούζα. Οσον αφορά το επίθετό του, οι ίδιες πηγές που προαναφέρθηκαν είπαν ότι είναι Αουσαουί.

Ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι παρά τη δήλωση του νεαρού ότι έδρασε μόνος του, η γαλλική Αντιτρομοκρατική ερευνά τυχόν διασυνδέσεις του με τζιχαντιστικές ομάδες, όπως και την πιθανότητα να ταξίδεψε στην Ευρώπη ειδικά για να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια. Κατά τα λοιπά, ο Μπραχίμ Αουσαουί στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο δήμαρχος της όμορφης πόλης της Κυανής Ακτής είπε ότι ο μακελάρης ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων.

Η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ενώ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ τόνισε ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...