523
O Γιάννης Μπουτάρης προσέρχεται στο δικαστήριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Μπουτάρης στο δικαστήριο: Υπήρχε οργανωτής – Ακουσα πρώτα να με βρίζει ο Ψωμιάδης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:17
O Γιάννης Μπουτάρης προσέρχεται στο δικαστήριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μπουτάρης στο δικαστήριο: Υπήρχε οργανωτής – Ακουσα πρώτα να με βρίζει ο Ψωμιάδης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:17

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνώρισε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους τρεις συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του και κατά την κατάθεσή του υποστήριξε πως υπήρξε ενορχηστρωτής της επίθεσης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση εναντίον μου ήταν οργανωμένη», τόνισε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου όπου κλήθηκε να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων κατά των τριών συλληφθέντων.

«Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής που κάθε τόσο έδινε συνθήματα σε άτομα να φωνάζουν βρισιές εναντίον μου. Κάποια στιγμή χτύπησε παλαμάκια και τα άτομα μαζεύτηκαν γύρω μου… Εβλεπα κάποιους που παρακινούσαν τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα. Και μετά συνειδητοποίησα ότι τα εν λόγω άτομα άρχισαν να με πλησιάζουν… Ενιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στην κατάθεσή του κατά την οποία  κατονόμασε τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιωτη Ψωμιαδη, ως έναν εκ των υβριστών του: «Ακουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν απο διάφορα σημεία».

Όπως είπε, εκτός του σωματικού πόνου από τα χτυπήματα που δέχθηκε, ένιωσε τρόμο:  «Πριν από δύο μήνες είχα βάλει στεντ στην καρδιά, για αυτό φοβήθηκα εκείνη την ώρα ότι θα μείνω στον τόπο».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε επίσης ότι είδε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τον 20χρονο κατηγορούμενο που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του (στο νοσοκομείο τού έκαναν ράμματα στο χέρι του).  «Δεν μου είπε ότι μετάνιωσε, δεν μου μίλησε αλλά μόλις του έβαλαν τα ράμματα έτρεξε να φύγει χωρίς να πάρει τα χαρτιά του».

Ο συνήγορος του δημάρχου κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφίες από την επίθεση σε βάρος του δημάρχου όπου διακρίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον κ. Μπουτάρη, ενώ σε άλλη φωτογραφία που κατέθεσε, αυτή τη φορά από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017 σε διαμαρτυρία κατά του Thessaloniki Pride από άτομα του εθνικιστικού χώρου, εμφανιζόταν (και υπεδείχθη) ένας εκ των τριών κατηγορουμένων

Προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, η υπεράσπιση του ενός εκ των δύο 20χρονων κατηγορουμένων, θέλησε να πείσει ότι από την πρώτη στιγμή ο συλληφθείς συνεργάστηκε με τις αρχές, υποδεικνύοντας μάλιστα στους αστυνομικούς τον 17χρονο (που επίσης έχει συλληφθεί και για τον οποίο έχει οριστεί δικάσιμος στο Δικαστήριο Ανηλίκων) ως τον κουκουλοφόρο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες.

Ο δεύτερος 20χρονος ξέσπασε σε λυγμούς τη στιγμή που αναφέρθηκε στον πατέρα του.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη και από τον πατέρα μου για το λάθος που έκανα», είπε απολογούμενος ο 20χρονος κατηγορούμενος. «Ήμουν μακρυά και είδα ότι το πλήθος αποδοκιμαζε κάποιον. Πλησίασα για να δω. Παρασύρθηκα από το πλήθος και από το νεαρό της ηλικίας μου. Είχα ακούσει και για κάποιες δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ότι ‘χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Πόντιους’. Ήμουν απερίσκεπτος. Αργότερα είδα τον δήμαρχο στο Ιπποκράτειο, ήταν λάθος μου που δεν του ζήτησα συγγνώμη. Θέλω ενώπιον του δικαστηρίου να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη και από τον πατέρα μου για το λάθος που έκανα», είπε ο νεαρός και  ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 36χρονος Γεωργιανός, υποστήριξε πως είχε πιει και δεν ήξερε καν ποιον έδερνε. «Ήμουν στην  περιοχή με την κοπέλα μου. Είχα κάνει χρήση ναρκωτικών και είχα πιεί αλκοόλ. Είδα ότι χτυπούσαν κάποιον, είπα στην κοπέλα μου να περιμένει και πήγα κι εγώ εκεί και συμμετείχα στην επίθεση. Δεν ήξερα καν ποιος είναι αυτός που χτυπούσαν, δεν έβλεπα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...