271
Ο Γιάννης Μπουτάρης σε παλαιότερη ομιλία του. Τώρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος εν όψει δημοτικών εκλογών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μπουτάρης: Στενοχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή – έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 19:31
Ο Γιάννης Μπουτάρης σε παλαιότερη ομιλία του. Τώρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος εν όψει δημοτικών εκλογών
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μπουτάρης: Στενοχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή – έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 19:31

Μια ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη πάντα βγάζει ειδήσεις, ιδίως όταν αυτή γίνεται έξι ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και είπε ενδιαφέροντα πράγματα για αυτά που τον απασχολούν και τον ανησυχούν.

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για τους 19 (!) υποψήφιους για τη δημαρχία, για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την εκλογική διαδικασία, αλλά και στην επόμενη μέρα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

«Με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μην μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο», παρατήρησε με λύπη ο κ. Μπουτάρης, που επί δημαρχίας του, ιδίως τη δεύτερη τετραετία, έβλεπε ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς δημοτικούς συμβούλους –προφανώς δεν τους ένοιαζε που οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τους είχαν στείλει εκεί για να τους εκπροσωπούν.

Ο κ. Μπουτάρες επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι εν όψει των εκλογών «οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες».

Και με το γνωστό του ρητορικό ύφος προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν, πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί».

Αναφορικά, τέλος, με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής (εδώ), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Εγώ στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στενοχωριέμαι, γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...