312
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενημερώθηκε για τις χρήσεις της κάνναβης σε φαρμακευτικό και βιομηχανικό επίπεδο, ενώ δοκίμασε τσάι και ροφήματα από διάφορες ποικιλίες | INTIMEnews

Μπουτάρης και Νοτοπούλου στην έκθεση κάνναβης της Θεσσαλονίκης [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17:47
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενημερώθηκε για τις χρήσεις της κάνναβης σε φαρμακευτικό και βιομηχανικό επίπεδο, ενώ δοκίμασε τσάι και ροφήματα από διάφορες ποικιλίες
|INTIMEnews

Μπουτάρης και Νοτοπούλου στην έκθεση κάνναβης της Θεσσαλονίκης [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17:47

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου (δείτε το βίντεο και φωτογραφίες κάτω) και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια της «Salonica Cannabis Expo», της πρώτης έκθεσης κάνναβης στη Θεσσαλονίκη που άνοιξε τις πύλες της στο Porto Palace.

Για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

«Είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα», εκτίμησε και ανατρέχοντας στο παρελθόν έφερε το παράδειγμα  δύο μεγάλων βιομηχανιών της Θεσσαλονίκης , της Βίλκα και της Σεζάρ που χρησιμοποιούσαν την κάνναβη για βιομηχανικούς σκοπούς (τσουβάλια κτλ).

Ο δήμαρχος είχε και μία απάντηση για όσους ανησυχούν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: «Το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς», είπε. Γιατί όπως σημείωσε, «τελευταία βγήκε μία νομοθεσία», ωστόσο «δεν έχει αποποινικοποιηθεί ακόμα η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγία».

Ο κ. Μπουτάρης περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενημερώθηκε για τις χρήσεις της κάνναβης σε φαρμακευτικό και βιομηχανικό επίπεδο, ενώ δοκίμασε τσάι και ροφήματα από διάφορες ποικιλίες.

Με τη σειρά της η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στις δηλώσεις της τόνισε  ότι «πρέπει να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει αυτό το προϊόν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, δεν πρέπει να το δαιμονοποιήσουμε άλλο και κυρίως δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...