335
Υστερα από μια μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό, ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνει από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για τις πρώτες του δηλώσεις | REUTERS/John Sibley

Η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον: Μη χαλαρώνετε – Τώρα είναι η δυσκολότερη φάση

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 12:07
Υστερα από μια μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό, ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνει από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για τις πρώτες του δηλώσεις
|REUTERS/John Sibley

Η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον: Μη χαλαρώνετε – Τώρα είναι η δυσκολότερη φάση

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 12:07

Ενας ολόκληρος μήνας. Τόσο πέρασε από την τελευταία φορά που ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε δημοσίως από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Μεσολάβησε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, καθώς προσεβλήθη και εκείνος από τον κορονοϊό. Και το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας άνοιξε την πόρτα της επίσημης κατοικίας του για να κάνει τις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τις επόμενες ημέρες η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδια για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, είπε στους πολίτες ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο αρχηγός των Τόρις προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και τόνισε: «Απλώς δεν μπορούμε να πούμε τώρα πόσο αργά ή γρήγορα ούτε καν πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν και ξεκάθαρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πολύ περισσότερα για το θέμα τις επόμενες ημέρες».

Μιλώντας έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία, ο Τζόνσον πρόσθεσε: «Θέλω να σας ενημερώσω από τώρα ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλες τις διεργασίες και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, με εσάς, τον βρετανικό λαό. Φυσικά θα βασιστούμε περισσότερο από ποτέ στην επιστήμη για να μας ενημερώνει, όπως κάναμε εξ αρχής».

Ο ίδιος είπε ότι είναι απαραίτητο να τηρήσουν όλοι το lockdown μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για χαλάρωση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον λαό για την υπομονή του, τη συνεργασία του και την αίσθηση ευθύνης που έχει επιδείξει, και ζήτησε συγγνώμη που έχει λείψει τόσο καιρό από τα καθήκοντά του.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώσθηκε με κορονοϊό στις 27 Μαρτίου, έμεινε σε απομόνωση στο σπίτι για μερικές ημέρες, μέχρι τις 5 Απριλίου, όταν χειροτέρεψε και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου. Εκεί νοσηλεύθηκε και στην εντατική, ενώ έλαβε εξιτήριο στις 12 Απριλίου.

Δείτε τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...