408
Ο Μπόρις Τζόνσον βάζει υψηλούς στόχους για νέα φάρμακα κλπ, ελπίζοντας να πάνε όλα καλά. Μια ευχή το ίδιο επιστημονικά ισχυρή όσο και το... «εις υγείαν» | Jacob King/PA Wire/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Δύο αντικορονοϊκά φάρμακα μέχρι το φθινόπωρο!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 22:14
Ο Μπόρις Τζόνσον βάζει υψηλούς στόχους για νέα φάρμακα κλπ, ελπίζοντας να πάνε όλα καλά. Μια ευχή το ίδιο επιστημονικά ισχυρή όσο και το... «εις υγείαν»
|Jacob King/PA Wire/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Δύο αντικορονοϊκά φάρμακα μέχρι το φθινόπωρο!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 22:14

«Ατομα με ήπια συμπτώματα Covid-19 θα μπορούσαν να πάρουν ένα χάπι ή μια κάψουλα στο σπίτι και να αποτρέψουν την ασθένεια να γίνει σοβαρή ώστε να μην απαιτηθεί αργότερα νοσοκομειακή θεραπεία». Μοιάζει υπερβολικά απλουστευμένο αλλά αυτό είναι, σύμφωνα με τον Guardian, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον προκειμένου να ανακοπεί εν τη γενέσει του ένα πολύ πιθανό τρίτο κύμα του κορονοϊού το προσεχές Φθινόπωρο.

Η Ντάουνινγκ Στριτ 10, λοιπόν, οργανώνει μια ομάδα επιστημόνων με ειδίκευση στην καταπολέμηση των ιών με αποστολή να ανακαλύψει τουλάχιστον δύο αντικορονοϊκά φάρμακα μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε κάθε αγγλική οικογένεια να μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό μόλις εντοπιστούν τα ίχνη του…

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι τα σχέδια είναι μέρος της προσαρμογής του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια νέα πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η πλειοψηφία της επιστημονικής γνώμης σε αυτήν τη χώρα εξακολουθεί να είναι σταθερά υπέρ της άποψης ότι θα υπάρξει ένα άλλο κύμα του Covid σε κάποιο στάδιο φέτος».

Ο Τζόνσον επεσήμανε ότι η έρευνα κατά των ιών θα αποτελεί μέρος μιας πολύπλευρης προσέγγισης για την αντιμετώπιση αυτού του αναμενόμενου τρίτου κύματος.

Ανοίγει η οικονομία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τις προειδοποιήσεις. «Δεν βλέπω τίποτα στα δεδομένα τώρα που με κάνει να πιστεύω ότι θα πρέπει να παρεκκλίνουμε με οποιονδήποτε τρόπο από την πορεία μας» τόνισε.

Η νέα προσπάθεια στοχεύει στην εύρεση φαρμάκων που λειτουργούν κατά του ιού – και των μεταλλάξεών του – στα πρώτα στάδια της νόσου. Τα περισσότερα από τα φάρμακα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα προορίζονται για χρήση από άτομα με σοβαρή ασθένεια στο νοσοκομείο. Η δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό στεροειδές ήδη σε ευρεία χρήση, ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη.

Τώρα που υπάρχουν πολύ λιγότεροι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα φάρμακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σταματήσει η ήπια μόλυνση Covid-19 πριν εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή ασθένεια.

Η ειδική ομάδα είναι πιθανό να επικεντρωθεί στα αντιικά μονοκλωνικά αντισώματα – πρωτεΐνες που παράγονται στο εργαστήριο για την καταπολέμηση του ιού, όπως κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δόθηκε ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που μπορεί να επιτάχυνε την ανάρρωσή του από την Covid-19. Ωστόσο, είναι ακριβά και από την πρώτη στιγμή διατυπώθηκαν αμφιβολίες σχετικά με το εάν αυτά τα φάρμακα θα είναι πλήρως αποτελεσματικά έναντι και των μεταλλάξεων του ιού.

«Λαμπρά μυαλά»

«Η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού μας έδειξε τι μπορεί να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο όταν συγκεντρώνουμε τα λαμπρότερα μυαλά μας», κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...