176
Οι «27» συμφώνησαν, ωστόσο, να παράσχουν εκ νέου στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ενημέρωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ | REUTERS/Yves Herman

Μπορέλ: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 22:15
Οι «27» συμφώνησαν, ωστόσο, να παράσχουν εκ νέου στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ενημέρωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ
|REUTERS/Yves Herman

Μπορέλ: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 22:15

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας δήλωσε τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, οι ΥΠΕΞ αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την Ουκρανία με 500 εκατομμύρια ευρώ για αγορές όπλων, όπως ενημέρωσε ο ίδιος. Το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η ΕΕ για αυτόν τον σκοπό φτάνει, πλέον, τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της ΕΕ για σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία έχει συναντήσει επιφυλάξεις από σειρά χωρών οι οποίες επικαλούνται, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει στις ίδιες η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα. Το Κίεβο, από την πλευρά του, έχει ήδη ασκήσει σκληρή κριτική σε όσα κράτη-μέλη λένε «όχι» στο εμπάργκο, κατηγορώντας τα για «συνενοχή» στα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...