981
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Τζόνι Ντεπ: θα συνεχίσουν μαζί στη σειρά ταινιών των «Φανταστικών πλασμάτων»; | Reuters

Μπορεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να «αναστήσει» την καριέρα του Τζόνι Ντεπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 10:30
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Τζόνι Ντεπ: θα συνεχίσουν μαζί στη σειρά ταινιών των «Φανταστικών πλασμάτων»;
|Reuters

Μπορεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να «αναστήσει» την καριέρα του Τζόνι Ντεπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 10:30

Σχόλασε η δίκη, «τελείωσε» ο Τζόνι Ντεπ;

Με τον ηθοποιό να χάνει τη δίκη για δυσφήμηση κατά της Sun, δημοσιεύματα της οποίας τον χαρακτήριζαν «βίαιο» κατά της πρώην συζύγου του, Αμπερ Χερντ, ένα είναι σίγουρο: η υπόληψή του έχει πληγεί και έχει θιγεί.

Και μαζί και η (πολυετής και μεγάλη) καριέρα του, είτε ως Κάπτεν Τζακ Σπάροου στους «Πειρατές της Καραϊβικής» είτε στους υπόλοιπους ρόλους του.

Ολοι, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι ο Ντεπ ύστερα και από την εξέλιξη αυτή «τελείωσε» ως A-lister (πρωτοκλασάτος) ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Η καριέρα του μάλλον θα πάρει την κάτω βόλτα – αν δεν έχει ήδη λήξει οριστικά.

Ωστόσο ο Ντεπ έχει κάποιον πάνω στον οποίο μπορεί να βασίζεται: έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της βρετανίδας συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Αυτή θα αποφασίσει κατά πόσον θα δώσει το «φιλί της ζωής» στον «εκπεσόντα» ηθοποιό, δίνοντάς του ξανά τον ρόλο του μάγου Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ στη σειρά ταινιών των «Φανταστικών πλασμάτων», μια άτυπη συνέχεια του «Χάρι Πότερ».

Αν το κάνει, τότε ίσως το Χόλιγουντ να έχει δώσει στον Ντεπ μια δεύτερη ευκαιρία.

Αλλιώς, αν η Ρόουλινγκ αρνηθεί στον Ντεπ να συμμετάσχει στην επόμενη, τρίτη κατά σειρά, ταινία των «Φανταστικών πλασμάτων», η οποία θα αρχίσει να γυρίζεται μέσα στο 2021, τότε είναι σαν να τον ξεγράφει εντελώς – και πάντα με γνώμονα την εμπορική απήχηση του Ντεπ, που αυτή τη στιγμή είναι στο ναδίρ, από το ζενίθ της όπου βρισκόταν μέχρι πριν από μια δεκαετία.

Πάντως, ο Νιλ Μπλερ, ατζέντης της Ρόουλινγκ, παρίστατο στο δικαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διακριτική υποστήριξη της ισχυρής πελάτισσας του.

Ο Τζιτέντρ Σέχντεφ, ένας ειδικός σε ζητήματα προβολής διασημοτήτων, είπε ότι «η δυναμική που έχει αναπτυχθεί εσχάτως γύρω από το κίνημα “Me Too” καθιστά σχεδόν απίθανη την επιστροφή του Ντεπ στις “οικογενειακές” ταινίες τύπου “Πειρατές της Καραϊβικής”».

«Μπορεί ο Ντεπ να πρωταγωνιστήσει ξανά σε μια άλλη ταινία στο μέλλον; Αμφιβάλλω», είπε ο ίδιος στο Reuters νωρίτερα μέσα στο 2020.

«Οι ισχυρισμοί για κατάχρηση ναρκωτικών και οινοπνευματωδών ποτών είναι εξίσου βλαβεροί για αυτόν όπως και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής κακομεταχείρισης και βίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας επίσης πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, η Ντάνιελ Ρόσεν, πρόεδρος μιας εταιρείας crisis management για διασημότητες, υποστήριξε ότι ο Ντεπ μπορεί να είναι ευκολότερο από το αναμενόμενο να παραμείνει «στον αφρό» του Χόλιγουντ.

«Αλλωστε, είμαστε συνηθισμένοι σε διασημότητες που κάνουν τρελά πράγματα», είπε.

«Νομίζω ότι ως κοινωνία έχουμε λίγο έως πολύ αποκτήσει ανοσία σε αυτό το ζήτημα», επεσήμανε η ίδια.

Ο Μάθιου Χίλτζικ, πρώην επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της Miramax Films, που ιδρύθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν, δήλωσε ότι η χρονική συγκυρία ίσως βοηθήσει στην αποκατάσταση της φήμης, τόσο του Ντεπ όσο και της Αμπερ Χερντ.

«Το Χόλιγουντ έχει μεγαλύτερα πράγματα για τα οποία πρέπει να ανησυχεί σήμερα, καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να επιστρέψει στις δουλειές του μετά τα παρατεταμένα λοκντάουν του κορονοϊού», πρόσθεσε.

«Ας ελπίσουμε πως όταν όλο αυτό τελειώσει, ο καθένας θα μπορεί να επιστρέψει σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά και να συνεχίσει την καριέρα του», κατέληξε με νόημα.

Το 2016, ο Ντεπ δέχθηκε τον ρόλο του Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ, καθώς θα του έδινε την ευκαιρία να ξεφύγει από το franchise των «Πειρατών της Καραϊβικής» μετά τις αποτυχημένες του απόπειρες σε ό,τι άλλο δοκίμαζε.

Μέσα στο 2017, όμως, ήρθαν οι αποκαλύψεις της Χερντ για τη βίαιη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της σχέσης του και ο ηθοποιός ουσιαστικά έπεσε σε δυσμένεια.

Αρκετοί οπαδοί της ταινίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι ο Ντεπ δεν αντικαταστάθηκε ακόμη και την τελευταία στιγμή από κάποιον συνάδελφό του, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η εικόνα του ως δημοσίου προσώπου επηρεάζει και αρκετά παιδιά.

Ο Τζόνι Ντεπ ως Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ

Τότε ήταν που στο θέμα παρενέβη η ίδια η Ρόουλινγκ, στηρίζοντας την απόφαση να μην αντικατασταθεί ο Ντεπ:

«Οταν ο Τζόνι Ντεπ πήρε τον ρόλο του Γκρίντεβαλντ, σκέφτηκα πως ήταν ιδανικός. Ομως κατά την περίοδο που γυρίζαμε την πρώτη ταινία, δημοσιεύθηκαν στον Τύπο ιστορίες από την προσωπική του ζωή, οι οποίες απασχόλησαν τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους υπεύθυνους του franchise. Οι φαν του Χάρι Πότερ εξέφρασαν λογικά παράπονα για την επιλογή μας να συνεχίσουμε με τον Τζόνι Ντεπ, γι’ αυτό μαζί με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς σκεφτήκαμε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον αλλάξουμε.

»Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θύμωσαν που τελικά δεν το κάναμε και η ως τώρα αδυναμία να μιλήσω ανοιχτά για αυτό το θέμα μαζί τους είναι κάτι ενοχλητικό για μένα. Ομως, αποφασίσαμε να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή δύο ανθρώπων που εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν με τη ζωή τους. Πάνω σε αυτή τη βάση, εγώ και οι δημιουργοί της ταινίας είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλέξαμε να έχουμε τελικά τον Ντεπ στο franchise. Χάρηκα που έγραψα τα σενάρια των δύο πρώτων ταινιών και ανυπομονώ να δω τα «Εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ».

»Δέχομαι ότι κάποιοι θα παραμείνουν δυσαρεστημένοι με την επιλογή του ηθοποιού, όμως μέσα στον φανταστικό κόσμο που φτιάξαμε και έξω από αυτόν, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το σωστό».

Φυσικά, από τότε που έγινε η παραπάνω δήλωση, μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια και μία πολύκροτη δίκη – αρκετά, ώστε η Ρόουλινγκ να αλλάξει, αν θέλει, γνώμη για τον Ντεπ.

Ειδικά μετά τις προ μηνών αναφορές της στον πρώτο της σύζυγο, τον οποίο χαρακτήρισε «βίαιο».

Τόσο η Daily Mail όσο και η Sun εντόπισαν τον Πορτογάλο Ζόρζε Αράντες, με τον οποίο η Ρόουλινγκ παρέμεινε παντρεμένη σχεδόν για έξι μήνες, μεταξύ 1992-93, προτού πάρει το νεογέννητο παιδί τους και επιστρέψει στη Σκωτία, και του ζήτησαν να σχολιάσει τα όσα έγραψε για εκείνον στο κείμενό της η δημιουργός του «Χάρι Πότερ», κάνοντας λόγο για «σημάδια βίας τα οποία δεν εξαφανίζονται ποτέ από τη ζωή σου, όσα χρήματα ή αγάπη κι αν αποκτήσεις στη συνέχεια».

Αναφερόμενος στον γάμο τους, ο Αράντες υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε ενδοοικογενειακή βία ούτε σεξουαλική βία».

«(Μια φορά όντως) τη χαστούκισα, αλλά δεν την κακοποίησα», είπε, «δεν υπήρξε διαρκής κακοποίηση. Και δεν λυπάμαι που τη χαστούκισα», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

Ο καιρός γαρ εγγύς, και σύντομα η ίδια η Ρόουλινγκ θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για την επόμενη ταινία των «Φανταστικών πλασμάτων».

Με ή χωρίς τον Ντεπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...