451
| YouTube

Μπογιές και συνθήματα στα σπίτια της Μίνας Γκάγκα και του Ακη Σκέρτσου από τον «Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 13:51
|YouTube

Μπογιές και συνθήματα στα σπίτια της Μίνας Γκάγκα και του Ακη Σκέρτσου από τον «Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 13:51

Μεταμεσονύκτια «επίσκεψη» στην οικία της αναπλητρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, έκαναν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», γράφοντας συνθήματα με μπογιές στους τοίχους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εντολή (εδώ) μείωσης των τακτικών χειρουργείων λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Ακολούθησε σχετική ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ νωρίτα περί τις 21.30 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έγραψε συνθήματα και στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος.

Οξύτατη ήταν αντίδραση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, που κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, σχολίασε σχετικά:

«Σε ό,τι αφορά τους θρασύδειλους φασίστες που Ρουβίκωνα που βανδαλίζουν τα σπίτια που μένουν με τις οικογένειές τους μέλη της κυβέρνησής μας δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, όπως και η βεβαιότητά μας ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική Αστυνομία θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για να κριθούν για τις εγκληματικές τους πράξεις».

«Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, «το γεγονός ότι ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε επιθέσεις του “Ρουβίκωνα” σε έξι υπουργούς της κυβέρνησης δεν έχουμε ακούσει ακόμα μια λέξη καταδίκης ή αποδοκιμασίας από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με ανάρτησή του στο Τwitter, o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε απολύτως χυδαία την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι της κυρίας Γκάγκα, διαμηνύοντας: «Είμαστε όλοι δίπλα της. Δεν μας τρομάζουν δεν μας εκφοβίζουν».

Αθώοι για τη δολοφονία «Χαμπίμπι» το ’16 στα Εξάρχεια

Το πρωί της Πέμπτης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) κήρυξε ομόφωνα αθώα δύο μέλη του «Ρουβίκωνα« για τη δολοφονία του αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών Mohamed Ahmed ή «Χαμπίμπι», το πρωί της 7ης Ιουνίου 2016, στα Εξάρχεια.

Η απόφαση του ΜΟΔ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και αλληλέγγυους των δύο κατηγορουμένων, που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το δικαστήριο.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με την υπεράσπισή τους να αμφισβητεί απόλυτα τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στη Δικαιοσύνη η αστυνομία το 2020, κάνοντας λόγο για απολύτως σαθρό κατηγορητήριο και «κατασκευασμένες κατηγορίες» που «στήθηκαν» με καταθέσεις προσώπων τα οποία εμπλέκονται με ναρκωτικά.

Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν ομονοήσει μετά τις απολογίες των κατηγορουμενων ότι αμφότεροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Στην πρότασή της προς το δικαστήριο, η εισαγγελέας έδρας  τόνισε πως δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να μπορεί να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που βάρυναν τους δύο άνδρες,  ενώ  αναφερόμενη στο θύμα, είπε ότι επρόκειτο για έναν έμπορο ναρκωτικών που τρομοκρατούσε τα Εξάρχεια. Χαρακτήρισε, δε, «μοιραίο λάθος» του Αιγύπτιου να επιτεθεί σε αναρχικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...