621
Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Μπόμπι Μπράουν | Twitter

Μπόμπι Μπράουν: Είναι ο παίκτης που θα «σώσει» τον Ολυμπιακό;

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2018, 11:21
Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Μπόμπι Μπράουν
|Twitter

Μπόμπι Μπράουν: Είναι ο παίκτης που θα «σώσει» τον Ολυμπιακό;

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2018, 11:21

Ο Μπόμπι Μπράουν δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ούτε, καν, η τρίτη. Ερχεται, όμως, για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Γιατί όλοι όσοι βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας με τους δεκάδες -χωρίς υπερβολή- υποψήφιους, «κόπηκαν». Για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας. Με την εξέλιξη αυτή χάρηκαν ιδιαιτέρως οι οπαδοί του συλλόγου που είχαν εκφράσει στα social media τον… πόθο τους για τον 34χρονο αμερικανό γκαρντ. Θέλοντας και μη, οι Αγγελόπουλοι ικανοποίησαν το λαϊκό αίσθημα.

Ο Μπράουν είναι αγαπητός στο ευρύ κοινό επειδή «τα βάζει». Είναι σπουδαίος σκόρερ – πραγματική καλαθομηχανή. Αυτό το χάρισμα το εκτιμούν, βεβαίως, και οι προπονητές, όμως εκείνοι επιλέγουν παίκτες και με κάποια άλλα κριτήρια, ίσως πιο σημαντικά. Τέλος πάντων, όποιος ασχολείται σοβαρά με το μπάσκετ, τον Μπράουν τον γνωρίζει. Οι έλληνες φίλαθλοι τον θυμούνται να «οργιάζει» στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Σιένα (2012-2013), αλλά και από τη θητεία του στον Αρη (2010-2011), με συμπαίκτη τον Κώστα Σλούκα και προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Προτού διαπλεύσει τον Ατλαντικό για χάρη των Ρόκετς (2016), λίγο έλειψε να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, όμως η μετεγγραφή του ναυάγησε.

Εκτός από δεινός σκόρερ είναι και εξαιρετικός οργανωτής του παιχνιδιού. Το μακρινό του σουτ είναι το δυνατό του σημείο. Είναι πολύ καλός και στο «ένας εναντίον ενός». Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα. Εάν όλα αυτά σας θυμίζουν τον Βασίλη Σπανούλη, έχετε απόλυτο δίκιο. Μοιάζουν πολύ οι δυό τους – και στο ότι παίρνουν πρωτοβουλίες και θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Ιδού, ο πρώτος γρίφος αυτής της επιλογής: το πώς θα ταιριάξουν στο ίδιο σχήμα.

DWn7IpPXUAAaVzt
Ο Μπόμπι Μπράουν με την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς

Ο Μπράουν της Σιένα (στην Ιταλία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του) θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό στην επίθεση και θα κάνει την ομάδα λιγότερο προβλέψιμη – που είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα, ιδίως μακριά από το ΣΕΦ. Το θέμα είναι, πώς θα τον πείσουν να παίξει και λίγη άμυνα. Σε αυτόν τον τομέα, ουδέποτε διακρίθηκε. Οχι επειδή του λείπουν τα προσόντα (είναι αθλητικός και ταχύς), αλλά… από άποψη. Εάν δεν αλλάξει αντιλήψεις, σε αυτή την ομάδα στην οποία η καλή αμυντική λειτουργία είναι «το Α και το Ω», θα αποτελεί χτυπητή παραφωνία.

Το πιο κρίσιμο, όμως, είναι σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται σήμερα. Δύσκολο να μαντέψεις. Πέρυσι και πρόπερσι, στο Χιούστον, ήταν… θεατής. Εφέτος, στους Ρόκετς, είχε μόλις 115 λεπτά συμμετοχής σε 21 ματς. Τα τρία προηγούμενα χρόνια (2013-2016) αγωνιζόταν στη ραστώνη της Κίνας. Στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικός, σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε, όμως πάει πολύς καιρός από την τελευταία του επαφή με το continental μπάσκετ.

Ποιές ήταν οι άλλες επιλογές, που βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας του κόουτς Σφαιρόπουλου; Ο -πολύ πιο ακριβός- Σόνι Ουΐμς, πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι και της Ζαλγκίρις. Κατά πολλούς, ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ, είχε τιμωρηθεί με τετραετή αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση της FIBA λόγω της αρνησής του να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ. Πήγε στην Κίνα. Ο Κιθ Λάγκφορντ, ο οποίος είναι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση. Και ο Τζόρνταν Κρόφορντ (τον θέλει η ΑΕΚ), που δεν έχει παίξει στην Ευρώπη. Τέτοια εποχή δεν είναι εύκολο να βρεις αυτό που ζητάς.

Ο Σφαιρόπουλος ποντάρει πολλά στο «λαχείο» του Μπράουν. Ευελπιστεί ότι η παρουσία του θα… ρίξει στο φιλότιμο και τον Ρόμπερτς με τον Τόμπσον, που τον έχουν απογοητεύσει. Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, που αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο και να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θα εισπράττει 50.000 δολάρια το μήνα. Αλλά, κακά τα ψέματα, για την άθλια εικόνα της ομάδας στους δυόμισι τελευταίους μήνες δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο δύο παίκτες. Ούτε θα τη διορθώσει ένας που θα έρθει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...