466
Ο Μπέρνι Σάντερς μιλάει σε συγκέντρωση οπαδών του στο Ντένβερ του Κολοράντο | REUTERS/Rick Wilking

Μπλούμπεργκ κατά Σάντερς με κατηγορίες για τη διαδικτυακή επιθετικότητα των οπαδών του

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:57
Ο Μπέρνι Σάντερς μιλάει σε συγκέντρωση οπαδών του στο Ντένβερ του Κολοράντο
|REUTERS/Rick Wilking

Μπλούμπεργκ κατά Σάντερς με κατηγορίες για τη διαδικτυακή επιθετικότητα των οπαδών του

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:57

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Μπέρνι Σάντερς και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, με τον πρώτο να κατηγορεί ανοιχτά τον δεύτερο ότι προσπαθεί να εξαγοράσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, βασιζόμενος στην τεράστια οικονομική του επιφάνεια και τον μεγιστάνα να απαντά ότι οι οπαδοί του γερουσιαστή επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά στο Διαδίκτυο.

Ο Σάντερς συνέκρινε τον αντίπαλό του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι και οι δύο είναι δισεκατομμυριούχοι που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο τους για να υποτάξουν ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

«Ο κ. Μπλούμπεργκ, όπως οποιοσδήποτε άλλος, έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Δεν έχει όμως δικαίωμα να αγοράσει την προεδρία!» τόνισε ο Σάντερς σε χιλιάδες υποστηρικτές του, που συμμετείχαν σε προεκλογική εκδήλωση στο Ρίτσμοντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο επιχειρηματίας απάντησε με ένα διαφημιστικό που δεν θα μεταδοθεί από τα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας την πλευρά του αντιπάλου του ότι αποφεύγει τον πολιτισμένο διάλογο. Εμφανίζει ένα απόσπασμα από ομιλία του Σάντερς, που ζητά από το κοινό του ακριβώς αυτό και έπειτα το ειρωνικό ερώτημα προς τον γερουσιαστή: «Αλήθεια τώρα;»

Μέρος του κοινού του Σάντερς, που σε μεγάλο βαθμό είναι νεανικό και επηρεασμένο από την κουλτούρα του Ιντερνετ με τα μιμίδια και τα αστεία, όντως είναι επιθετικό κατά του Μπλούμπεργκ. Το CNN γράφει ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και στη δικτυακή παρενόχληση – εξ ου και οι κατηγορίες από την πλευρά του μεγιστάνα των ΜΜΕ ότι η πλευρά του Σάντερς παίζει «βρώμικα».

Προσθέτει ακόμη ότι ίσως είμαστε στην αρχή ενός πολέμου από πλευράς του επιχειρηματία κατά του –κατά τα φαινόμενα– βασικού αντιπάλου του.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ δεν ήταν ο μόνος από τους υποψηφίους που επιτέθηκαν φραστικά στον μεγιστάνα των ΜΜΕ.

«Με 60 δισ. μπορεί να αγοράσει κανείς πολλή διαφήμιση, αλλά δεν μπορούν να σβήσουν όσα είπες», παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην περιουσία του Μπλούμπεργκ, αλλά και σε κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψηφίου για τις γυναίκες και τις μειονότητες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίσης υποψήφια Εϊμι Κλόμπουσαρ: «Δεν νομίζω ότι (ο Μπλούμπεργκ) μπορεί να κρύβεται πίσω από τα τεράστια διαφημιστικά ποσά». Παραδέχτηκε η ίδια κάτι που ισχύει για όλους τους υποψήφιους: «Δεν μπορώ να τον κερδίσω στα ραδιοκύματα (ενν. στις διαφημίσεις), αλλά μπορώ να τον κερδίσω στα ντιμπέιτ».

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εντείνουν τις επιθέσεις ο ένας στον άλλο, λίγο πριν από τις προκριματικές στη Νεβάδα, που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί στις 29 Φεβρουαρίου η Νότια Καρολίνα και στις 3 Μαρτίου η «Σούπερ Τρίτη», κατά την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο – αν και μάλλον όχι οριστικά.

Ο Μπλούμπεργκ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει στη Νεβάδα, αλλά θα στρέψει την προσοχή του πλήρως στη «Σούπερ Τρίτη». Οι επιθέσεις, σημείωνε την Κυριακή ο Guardian, εξηγούνται και από την άνοδο που καταγράφουν τα ποσοστά του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...