186
Ο Νικολάς Μαδούρο στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες | Reuters

Bloomberg: Ο Μαδούρο πούλησε το 40% των αποθεμάτων χρυσού της χώρας

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 23:13
Ο Νικολάς Μαδούρο στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες
|Reuters

Bloomberg: Ο Μαδούρο πούλησε το 40% των αποθεμάτων χρυσού της χώρας

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 23:13

Περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας πούλησε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποπληρώσει εκατομμύρια ομολογιούχους και να χρηματοδοτήσει την κυβέρνησή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση πούλησε 73 τόνους χρυσού σε δύο εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Τουρκία.

Έτσι, «στραγγίστηκαν» τα αποθέματα χρυσού, καθώς το 2018 αντλήθηκαν 110 τόνοι από τους συνολικά 184, όπως αυτό προκύπτει από καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο έκανε… «επιδρομή» στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας στο Καράκας, όπου φυλάσσονταν 2,34 εκατ. ουγγιές χρυσού (αξίας περίπου 3,1 δισ. δολαρίων), λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους που πιέζεται συνεχώς αφού περιορίστηκαν οι επιλογές χρηματοδότησης της χώρας.

Το άρθρο του Bloomberg επικαλείται τα στοιχεία της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οποία πωλήθηκαν 24 τόνοι χρυσού στην τουρκική Sardes Kiymetli Madenler SA, ενώ περίπου 27,3 τόνοι του πολύτιμου μετάλλου πωλήθηκαν στη Noor Capital από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...